Biserica şi Armata, detronate din topul încrederii românilor

(Giorgio Cosulich/Getty Images)

La capitolul încredere din partea românilor, ţăranii au detronat Biserica şi Armata, conform unui studiu recent, iar în afară de aceştia, conaţionalii noştri par să nu mai aibă încredere în nimeni şi în nimic.

Astfel, conform celui mai recent sondaj IRES, conaţionalii noştri cred mai mult în agricultori decât în poliţişti, procurori, avocaţi sau judecători, iar când vine vorba de politică peste jumătate dintre români declară că nu ar mai vota niciun partid.

Totodată, încrederea românilor este din ce în ce mai scăzută, mai ales când vine vorba despre politicieni sau despre organele statului.

Doar 4% din români au multă încredere în politicieni, iar poliţiştii se bucură de doar 9 procente din încrederea românilor.

Locul al treilea la acest capitol este ocupat de procurori, cu 11%, urmaţi de judecători şi avocaţi, cu doar 12%.

De asemenea, mai nou, cel mai bine cotaţi sunt agricultorii - aproape 50% dintre repondenţi sunt de părere că ei sunt cei mai de încredere români.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne