Biscuiţi de ciocolată cu fulgi de ovăz şi nucă de cocos

Biscuiţi de ciocolată cu fulgi de ovăz şi nucă de cocos
Biscuiţi de ciocolată cu fulgi de ovăz şi nucă de cocos (Maria Matyiku / Epoch Times)

Aceşti biscuiţi, îndrăgiţi deopotrivă de copii cât şi de adulţi, sunt gustoşi şi foarte uşor de făcut. Combinaţia de ciocolată cu cocos şi fulgi de ovăz e minunată. Este un dulce care se face repede, nu se coace la cuptor, şi poate fi o soluţie salvatoare fie că aveţi poftă de ceva dulce şi sunteţi în criză de timp ori vin musafiri neaşteptaţi, sau pur si simplu vreţi să puneţi copiilor ceva dulce la şcoală.

Ingrediente (18 bucăţi):

250 g fulgi de ovăz,
8 linguri de nucă de cocos,
2 linguri de cacao,
125 ml lapte,
100 g unt,
250 g zahăr,
un praf de sare,

Mod de preparare:

Este preferabil să se folosească fulgi se ovăz care se fierb într-un minut sau 1,5 minute. Într-un castron, se amestecă bine fulgii de ovăz cu nucă de cocos şi lingurile de cacao.

Se pregăteşte o foaie de hârtie cerată pentru aşezarea biscuiţilor.

Într-o cratiţă se amestecă împreună zahărul cu laptele şi untul apoi se pune să fiarbă pe aragaz la foc mediu timp de 2 minute, amestecând continuu. E important să lăsaţi siropul cel puţin două minute, pentru fi siguri că biscuiţii nu se sfărâmă.

Siropul se toarnă peste amestecul de fulgi de ovăz şi de nucă de cocos şi se amestecă rapid pentru a încorpora bine cu lichidul fierbinte. Se ia câte o lingură din compoziţie şi se pune pe hârtia cerată pregătită dinainte. Dacă aveţi o lingură de îngheţată, o puteţi folosi în loc de lingură pentru porţionarea biscuiţilor.

Biscuiţii se modelează în formă rotundă. Opţional, se presară pe deasupra cu bombonele.

Biscuiţii se lasă să se răcească şi să se întărească. Se păstrează într-un container etanş, pentru a nu se usca prea tare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură