Bilanţul victimelor cutremurului din China se ridică la 188 de morţi şi 8.200 de răniţi

Oamenii îşi transportă bunurile în timp ce trec prin satul Gucheng lovit de cutremur, provincia sud-vestică chineză Sichuan, 20 aprilie 2013.
Oamenii îşi transportă bunurile în timp ce trec prin satul Gucheng lovit de cutremur, provincia sud-vestică chineză Sichuan, 20 aprilie 2013. (Xinhua / Fei Maohua)

Bilanţul victimelor cutremurului care a lovit sud-vestul Chinei sâmbătă indică până la această oră 186 de morţi şi 8.200 de răniţi. Organizaţia Crucea Roşie din Sichuan avertizează că apa potabilă din oraşul Ya’an se va termina în trei zile. În jur de 8.000 de soldaţi chinezi au fost trimişi în zonele afectate, informează CNN.

Operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor sunt însă îngreunate. Porţiuni uriaşe de versanţi s-au desprins şi au blocat drumurile de acces din Lushan, în apropiere de zona în care a fost localizat epicentrul seismului. Rapoarte anterioare sugerează că cel puţin 11.200 de oameni au fost răniţi, iar Euronews estimează numărul morţilor la peste 200. Cele mai multe victime s-au înregistrat în regiunea Lushan.

Guvernul Chinei a alocat 3 milioane de yuani (480.400 dolari) pentru operaţiunile de salvare şi ajutorare, iar Premierul Li Keqiang spus că echipele trebuie să folosească dispozitive de înaltă tehnologie pentru a salva fiecare viaţă în parte.

Cutremurul s-a produs sâmbătă, la ora locală 8 am, la 115 kilometri de oraşul Chengdu, la o adâncime de 12 kilometri. Institutul geologic american a anunţat o magnitudine de 6.6 grade, în timp ce centrul seismic chinez a estimat magnitudinea la 7.0 grade. Cutremurul a fost urmat de o serie de replici, unele dintre ele cu o magnitudine de 5.1 grade.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe