Bica, manevră tactică: Celebra OUG 14, pe masa CCR-ului condus de Dorneanu

Magistraţii Înaltei Curţi au decis să sesizeze Curtea Constituţională a României condusă de Valer Dorneanu cu privire la OUG 14/2017, în urma unei solicitări a fostei şefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu.
Alina Bica
Alina Bica (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Dată la presiunea a sute de mii de români indignaţi de "legiferarea hoţiei", celebra OUG 14 de abrogare a OUG 13 va ajunge pe agenda CCR, la plângerea fostei şefe DIICOT, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu. Concret, magistraţii Înaltei Curţi au decis vineri să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la OUG 14/2017, în urma solicitării venite din partea fostei şefe a DIICOT Alina Bica şi a lui Cătălin Teodorescu, trimişi în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP.

Avocaţii Alinei Bica (acuzată de abuz în serviciu) au susţinut vineri, la proces, - printre altele - că dacă OUG 13 nu se abroga prin adoptarea OUG 14, clientei lor i s-ar fi aplicat legea mai favorabilă şi ar fi fost dezincriminat abuzul în serviciu.

De partea sa, procurorul DNA s-a opus sesizării CCR, arătând că dacă OUG 14 ar fi declarată neconstituţională, automat OUG 13 ar intra în vigoare.

După circa 20 de minute de deliberări, preşedinta instanţei, Lucia Rog, a anunţat că va sesiza CCR în acest caz, arată HotNews.

Reamintim că sute de mii de români au protestat în februarie, revoltaţi că prin OUG 13 codurile Penale erau mutilate în favoarea corupţilor. Chiar în seara în care numărul celor ieşiţi în stradă a ajuns la 600.000 de mii, Guvernul Grindeanu a anunţat adoptarea OUG 14 de abrogare a OUG 13. După bâlbe şi amânări care au dat emoţii societăţii civile, OUG 13 a fost respinsă şi de Parlament iar legea de aprobare a OUG 14 adoptată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne