Beneficiile oţetului de orez

Otet
Otet (Cat Rooney / The Epoch Times)

Oţetul de orez este folosit drept condiment, dar contribuie şi la întărirea sistemului imunitar, ajută organismul să absoarbă nutrienţii şi are proprietăţi antioxidante. Aşa cum îi spune şi numele, oţetul de orez este obţinut prin fermentarea orezului brun în China, Japonia, Coreea şi Vietnam şi conţine un mare număr de aminoacizi esenţiali pentru sănătatea organismului.

Este folosit pentru condimentarea salatelor şi la mâncăruri cu orez, sushi şi alte preparate tradiţionale cu peşte şi legume.

Oţetul de orez din China este mai tare decat cel din Japonia şi diferă din punct de vedere al culorii. Se poate găsi oţet limpede, transparent, iar culoarea lui atinge nuanţe de roşu şi maro. Comparativ cu oţeturile din vin (europene sau americane), oţeturile de orez din ţarile asiatice sunt mai uşoare şi mai dulci. Oţeturile noastre, chiar şi cel de mere, sunt mai acide, iar din acest motiv nu pot înlocui oţetul de orez pentru pregătirea preparatelor asiatice.

Principalele beneficii ale oţetului de orez

- Întăreşte sistemul imunitar: conţine 20 de tipuri de aminoacizi ce ajută organismul, combătând radicalii liberi;

- Este antioxidant: inhibă formarea de peroxizi graşi, substanţe care se pot acumula în organism favorizând îmbătrânirea prematură şi pierderea elasticităţii pielii. Protejează celulele de radicali liberi, prevenind apariţia bolilor degenerative;

- Contribuie la sănătatea sistemului cardiovascular: nutrienţii din oţetul de orez ajută la reglarea colesterolului rău, împiedicând, în acelaşi timp depunerea lui pe pereţii vaselor sanguine, favorizează corectarea circulaţiei, prevenind complicaţiile cardiace;

- Asigură o mai bună absorbţie a nutrienţilor: consumul de oţet de orez măreşte capacitatea de absorbţie a nutrienţilor, având o concentraţie ridicată de acid acetic, element ce ajută la digestie;

-Menţine buna sănătate a oaselor: oţetul de orez ajută corpul să absoarbă şi să evite pierderea de calciu, esenţial pentru a preveni complicaţii precum osteoporoza şi întăreşte oasele.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.