Băsescu spune că a rupt orice legătură cu Petrom în semn de protest faţă de profitul uriaş în criză

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (Sorin Lupsa / Administraţia prezidenţială)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, la Pro TV, că a rupt orice legătură cu OMV Petrom în semn de protest faţă de profitul uriaş înregistrat pe timp de criză.

"Eu sunt cel care a rupt orice legătură cu Petromul ca semn de protest pentru excesul de profit pe care l-au obţinut într-o perioadă de criză", a declarat preşedintele, întrebat despre profitul companiei şi de nemulţumirile oamenilor faţă de creşterea constantă a preţului carburanţilor.

"Trebuia să am o întâlnire cu Petromul, să mergem împreună la platforma marină Deepwater Champion", a explicat Băsescu, precizând că s-a dus să vadă nava împreună cu cei de la Exxon, "dar nu cu OMV, pentru că nu nu-mi place politica lor". "Este incorectă. Sigur, nu poţi să ceri unei firme să fie sută la sută morală, dar nici nu poţi să-mi arunci în faţă în fiecare zi , când tu îl extragi cu 16 dolari din România. Aici mi se pare că este zona de lipsă de fair-play a Petromului".

Întrebat dacă a discutat această problemă cu cei de la Petrom, şeful statului a spus că "da, de multe ori, inclusiv cu preşedintele austriac", răspunsul fiind "să vedem, încercăm, să discutăm, dar realitatea în practica lor e că nu ţin cont".

Băsescu a mai precizat că "din păcate contractul e scris de aşa natură, încât nu se poate face nimic".

Profitul net al producătorului de ţitei şi gaze Petrom a crescut în 2011 cu 72%, la 3,76 miliarde lei, faţă de 2010, când a fost de 2,19 miliarde lei, potrivit datelor transmise la 22 februarie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie