Băsescu: România primeşte din bugetul UE 40 mld. euro; pot spune că va mai primi încă 4

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (THIERRY CHARLIER / AFP / Getty Images)

Traian Băsescu a declarat vineri că România a obţinut aprope 40 de miliarde de euro pentru programele operaţionale în urma negocierilor de la Bruxelles, el afirmând totodată că îşi permite să spună „fără rezerve” că ţara noastră va mai primi încă patru miliarde salvate de la dezangajare.

,,În total coeziune, politica agricolă comună, combaterea şomajului în rândul tinerilor şi combaterea sărăciei în mediul rural înseamnă un buget alocat României de 39 miliarde. Cu permisiunea dvs, aş spune 40 ca să nu mai lungesc foarte mult cifrele. Deci aceasta este alocarea noastră pe alocarea de ţară, dar România mai are posibilitatea ca orice altă ţară a UE să acceseze diverse fonduri, fondul de sărăcie, fondul de urgenţă la calamităţi, programe, bani pentru proiecte europene. Sunt şi alte programe, dar care nu sunt gestionate de guvernul României, deci sunt şi alte facilităţi pentru a câştiga bani sau a aduce bani în ţară. Totul este să avem proiecte de calitate şi prezentate la timp", a spus preşedintele în cadrul unei conferinţe de presă la finalul negocierilor de la Bruxelles.

Băsescu a precizat că România va mai primi de la Uniunea Europeană încă patru miliarde pentru exerciţiul financiar care se încheie- 2014-2020. ,,Eu mi-aş permite să spun că azi împreună cu echipa cu care am fost mai putem pune patru miliarde. Nu vreau să existe nicio exagerare sau cifre care să fie contestate, de aceea fără rezerve îmi permit să mai adaug patru miliarde la cele 40 care ne vin prin repartiţie la bugetul repartizat României pentru exerciţiul bugetar următor", a punctat Traian Băsescu.