Băsescu: N-aş vrea ca emblema a ce s-a întâmplat în Algeria să fie oficiali în pulover pe gât

Preşedintele Băsescu s-a arătat deranjat că purtătorul de cuvânt al MAE a anunţat decesul unui român în Algeria purtând un pulover pe gât şi că emblema a ceea ce s-a întâmplat nu trebuie să fie nici "ministrul fără cravată".

"Îmi vine să şi râd. Am ştiut că doi sunt ostatici, de doi ştiam că au fugit, un al treilea nu se ştia unde şi erau în dubiu dacă este ostatic şi el sau nu, până la urmă s-a dovedit că nu este", a comentat Băsescu situaţia.

El a insistat că nu trebuie comparată situaţia din Algeria cu răpirea jurnaliştilor în Irak. "În Algeria, Guvernul nu a avut decât posibilitatea de a culege informaţii printr-un singur serviciu, prin SIE. În Irak a fost cu totul altceva: acolo aveam armată pe teritoriul Irakului, aveam trei servicii de informaţii care activau pe teritoriul Irakului, originea actului terorist era din România, am putut să ne trimitem o echipă pentru recuperarea ziariştilor, pentru negocieri, pentru ce vreţi dumneavoastră. Aici nu era decât o chestiune de procesare a informaţiilor pe care ţi le dădeau alţii. Că au fost mai mult sau mai puţin corect procesate, nu ştiu", a susţinut preşedintele.

La final, el a ironizat ţinuta neformală în care Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc au prezentat deznodământul atacului. "Dar oricum nu aş vrea ca emblema a ceea ce s-a întâmplat în Algeria să rămână ori un ministru în cămaşă şi fără cravată sau un purtător de cuvânt cu pulover pe gât, care iese să spună despre ce s-a întâmplat acolo. Însă mai mult nu aş comenta lucrurile", a adăugat Băsescu.