Băsescu: Eurodeputaţii români să voteze bugetul UE pentru 2014-2020

Preşedintele Traian Băsescu i-a sfătuit vineri pe eurodeputaţii români, ”indiferent din ce partid fac parte”, să voteze bugetul Uniunii pentru perioada 2014-2020, susţinând că ”cel mai mare dezastru pentru România ar fi fost să nu avem buget”.

”Cred că cel mai mare dezastru pentru România ar fi fost să nu avem buget. Pentru că ce s-a întâmplat ieri şi astăzi (joi şi vineri, n.red.), s-ar întâmpla în fiecare an, în discuţiile contributori neţi- beneficiari neţi. Nu ai putea să proiectezi chiar o investiţie mare pentru că nu ştii ce se negociează pentru anul următor. Negocierea din an în an ar fi cel mai mare dezastru pentru noi, care beneficiem de fonduri de coeziune”, a comentat preşedintele Băsescu referitor la mesajul transmis de către cele patru grupuri importante din Parlamentul European, cum că nu vor vota bugetul UE pentru 2014-202 deoarece nu sunt mulţumit de rezultatul negocierilor din cadrul Consiliului European.

”De aceea, cel puţin rugămintea mea la europarlamentarii români, indiferent din ce partid fac parte, este să voteze acest buget”, a completat Băsescu.

Într-o declaraţie comună de presă semnată de Joseph Daul, în numele Grupului PPE, Hannes Swoboda, în numele Grupului S & D, Guy Verhofstadt , în numele Grupului ALDE şi în numele Verzilor(Alianţa Liberă Europeană- Rebecca Harms şi Daniel -Bendit Cohn, aceştia au susţinut că acordul semnat în cadrul Consiliului European ”nu este în interesul cetăţenilor europeni” şi că ”acest acord nu va consolida competitivitatea economiei europene, dar o poate slăbi”.

”Nu este în interesul cetăţenilor noştri europeni. Parlamentul European nu poate accepta acordul de astăzi în cadrul Consiliului European, aşa cum a fost încheiat. Regretăm că domnul Van Rompuy nu a vorbit şi nu a negociat cu noi în ultimele luni. Negocierile reale vor începe acum în Parlamentul European. Vom menţine priorităţile noastre pe care le-am declarat în mod clar de mai multe ori”, susţin semnatarii acestei declaraţii de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne