Băsescu, despre cazul Diaconu: Curtea Constituţională a pus justiţia deasupra intereselor politice

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că salută decizia Curţii Constituţionale de miercuri,prin care s-a decis retragerea mandatului senatorului Mircea Diaconu, declarat incompatibil de instanţa supremă. Decizia instanţei nu a fost încă pusă în aplicare de Senat, ceea ce a generat numeroase critici în ţară şi în străinătate.
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
21.11.2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că salută decizia Curţii Constituţionale de miercuri, prin care s-a decis retragerea mandatului senatorului Mircea Diaconu, declarat incompatibil de instanţa supremă. Decizia instanţei nu a fost încă pusă în aplicare de Senat, ceea ce a generat numeroase critici în ţară şi în străinătate.

"Salut decizia Curţii Constituţionale, care a pus justiţia deasupra deciziilor politice, fie ele şi ale Parlamentului. Poate se vor face progrese care să ne ajute în crearea aprecierii că România este stat de drept şi inclusiv politicienii înţeleg asta. Sper ca şi Camera Deputaţilor să găsească resurse ca înainte de terminarea mandatului să rezolve blocajele aşezate în faţa justiţiei la Camera Deputaţilor", a spus Băsescu.

Curtea Constituţională a admis miercuri sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii privind punerea în executare de către Senat a hotărârii judecătoreşti referitoare la incompatibilitatea politicianului.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, constată existenţa unui conflict juridic de natură constituţională dintre autoritatea judecătorească, reprezentată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi autoritatea legiuitoare, reprezentată de Senatul României, conflict declanşat prin refuzul Senatului României de a lua act de încetarea de drept a calităţii de senator a domnului Mircea Diaconu, prin rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti prin care se constată starea de incompatibilitate a acestuia", se arată într-un comunicat al CC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor