Baschet: Joakim Noah, cel mai bun fundaş al anului în NBA

Baschetbalistul Joakim Noah.
Baschetbalistul Joakim Noah. (JOE KLAMAR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.04.2014

Pivotul Joakim Noah, piesă de bază a echipei Chicago Bulls, a fost ales luni cel mai bun fundaş al anului în campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA).

Fiul celebrului tenisman francez Yannick Noah şi al fostei Miss Suedia, Cecilia Rodhe, a înregistrat o medie de 12,6 puncte, 11,3 recuperări, 5,4 pase decisive, 1,5 capace şi 1,2 interceptări de meci în acest sezon pentru Bulls.

La vârstă de 29 de ani, Joakim Noah devine primul jucător de la Chicago Bulls care primeşte această recompensă după Michael Jordan în 1988.

"Niciodată nu mi-aş fi imaginat să ajung în această poziţie", a declarat jucătorul.

Chicago Bulls, care a ocupat locul 4 în Conferinţa de Est, cu 48 de victorii şi 34 de înfrângeri în sezonul regulat, dispută primul al playoff-ului, dar a pierdut primul meci pe teren propriu în faţa echipei Washington Wizards (93-102), duminică.

"Important în baschet nu sunt recompensele, ci să câştigi. Aceste recompense sunt geniale, dar nu sunt motivul pentru care joc", a precizat Noah, care a adăugat că a moştenit mult din etica de muncă a tatălui său şi din determinarea lui.

"Priveam cum juca tatăl meu tenis şi inconştient am dobândit o etică de muncă", a mai spus baschetbalistul.

Jucătorul franco-americano-suedez a primit 555 de puncte din 1.125 posibile, dintre care 100 de voturi din partea unui juriu de ziarişti. El i-a devansat clar pe Roy Hibbert de la Indiana Pacers (166 puncte) şi pe DeAndre Jordan de la Los Angeles Clippers (121 puncte).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor