Barroso a început o vizită oficială la Chişinău

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso.
Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso. (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a început o vizită oficială în Republica Moscova, Chişinăul urmând se semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie.

”Acordul de Asociere nu va reprezenta un obiectiv final în ceea ce priveşte relaţiile noastre şi cred cu tărie în perspectiva europeană a ţării voastre", a declarat, anterior acestei vizite, José Manuel Durao Barroso, cu privire la Republica Moldova.

Liderul European se va întâlni la Chişinău cu premierul Iurie Leancă, cu preşedintele Nicolae Timofti şi cu preşedintele Parlamentului, Igor corman.

În cadrul vizitei de două zile din Republica Moldova, Barroso va mai participa la Conferinţa Investiţională Republica Moldova – Uniunea Europeană.

De la Chişinău, preşedintele CE se va deplasa la Tbilisi, pentru o întrunire cu premierul Georgiei Irakli Garibaşvili şi cu preşedintele Ghiorghi Margelaşvili.

Georgia va semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie, odată cu Republica Moldova. Cele două state au parafat acordul cu UE la summitul Parteneriatului de la Vilnius, care s-a desfăşurat în luna noiembrie a anului trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe