"Baronul puilor" are concurenţă. Senator PNL, "baron" al bonurilor medicale

Sedinţă în plenul Senatului României. 28.01.2913
Sedinţă în plenul Senatului României. 28.01.2913 (Epoch Times România)

Senatorul PNL Gigi Chiru a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzat fiind că atunci când se afla în campanie electorală pentru postul de primar al Constanţei, a încercat să-şi mituiască alegătorii. Hotărârea pronunţată de ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată, relatează Gândul.info.

Parlamentarul Gigi Chiru a fost trimis în judecată, în 2012, de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa. Dacă mult mai mediatizatul său coleg de Parlament, Florin Popescu (supranumit "baronul puilor"), a fost acuzat că a dat pui de Avicola Crevedia pe post de mită electorală, Chiru a ales să-şi atragă electoratul cu bonuri valorice medicale, pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor, cu scopul de a-i determina să-l voteze.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Gigi Christian Chiru este acuzat că prin Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru, al cărei preşedinte era, a tipărit 24.000 de bonuri valorice medicale pe care le-a trimis prin poştă alegătorilor din municipiul Constanţa, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie, arată gândul.

Alegătorii erau aşteptaţi să se prezinte, cu bonurile primite, la sediul "Primăriei Constănţenilor", înfiinţată de Gigi Chiru la locuinţa sa. Acolo, datele acestora de stare civilă au fost trecute în tabele, după care bonurile au fost ştampilate cu sigla Fundaţiei Umanitare "Christian Gigi Chiru". Odată validat, bonul era remis din nou titularului său, care apoi se prezenta la una din farmaciile cu care fundaţia încheiase protocoale de colaborare, iar alegătorul beneficia de produse medicale în valoare de 25 de lei.

Potrivit anchetatorilor, 11.111 dintre cele 24.000 de bonuri valorice medicale au fost decontate la farmaciile cu care Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru încheiase protocoale de colaborare.

La audieri, senatorul a negat săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, afirmând că bonurile valorice au fost tipărite de reprezentanţii fundaţiei care îi poartă numele fără acordul său, cu folosirea imaginii sale şi a sloganului său electoral.

Gigi Christian Chiru este actualmente la primul mandat de parlamentar, ajungând senator din partea PDL prin redistribuire, în colegiul uninominal 4 Constanţa. Chiru a fost copreşedinte al PDL Constanţa, iar după fuziunea cu PNL, în 2014, el a devenit vicepreşedinte al noului PNL.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne