Barna: Dosarul 10 august, un cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranţa că acea zi va fi uitată

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dan Barna, a criticat, luni, tergiversarea dosarului ‘10 august’. Într-un mesaj publicat pe Facebook cu ocazia comemorării momentului ‘10 august’, Barna a susţinut că dosarul în cauză a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranţa că acea zi va fi uitată.

Amintind că, la doi ani după intervenţia în forţă a jandarmeriei împotriva protestatarilor paşnici şi neînarmaţi din Piaţa Victoriei, încă nu s-a găsit niciun vinovat, liderul USR susţine că “fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român”.

„Acum doi ani, în 10 august, eram în Piaţa Victoriei din Bucureşti împreună cu colegii mei şi voluntari strângând semnăturile necesare pentru iniţiativa Fără Penali în Funcţii Publice.

Am văzut atunci mai multe lucruri. Primul dintre ele este fantastica mobilizare a românilor din diaspora şi din ţară în faţa unui regim autoritarist al cărui unic scop era acumularea puterii şi jefuirea resurselor ţării. Apoi am văzut cum Liviu Dragnea şi complicii săi nu au ezitat să folosească cinic şi cu intenţie violenţa împotriva cetăţenilor paşnici.

Azi, doi ani mai târziu, încă nu ştim adevărul despre intervenţia din acea zi. Deşi sunt sute de plângeri ale victimelor şi mii de minute de filmare care documentează intervenţia în forţă a autorităţilor, încă nu avem răspunsuri clare. Dosarul 10 august a devenit un fel de cartof fierbinte aruncat dintr-o mână în alta, în speranţa că acea zi va fi uitată.

Nu uităm. Iar justiţia română trebuie să ştie că fiecare zi în care adevărul rămâne ascuns, e o zi pierdută pentru onoarea statului român.

Regimul Dragnea va continua să trăiască în umbră câtă vreme cei care l-au făcut posibil, l-au sprijinit şi acum îi acoperă faptele continuă să fie parte din stat.

Doar adevărul poate marca ruperea definitivă de acea guvernare.

Zilele astea strângem semnături pentru candidaţii USR PLUS la alegerile locale. Vor veni apoi şi alegerile parlamentare. Mandatul nostru va cuprinde inclusiv obligaţia de a nu mai lăsa niciodată astfel de lucruri să se întâmple”, a scris Barna pe platforma de socializare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne