Bărbat suspect de Ebola în Brazilia, alte persoane sub observaţie

Un brazilian care a vizitat recent Guineea este testat pentru Ebola iar autorităţile au izolat preventiv unitatea de sănătate publică în care acesta a cerut prima dată asistenţă medială, potrivit oficialilor din Sănătate.
Virusul Ebola, la microscop.
Virusul Ebola, la microscop. (Getty Images)

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a sosit în Brazilia pe 6 noiembrie şi a dezvoltat o febră puternică, cu dureri musculare şi dureri de cap două zile mai târziu, conform propriei sale declaraţii. Oficialii au refuzat să publice numele bărbatului.

Guineea este una dintre cele trei ţări din Africa de Vest, alături de Liberia şi Sierra Leone, lovite de cea mai agresivă şi periculoasă epidemie de Ebola din ultimii ani.

Bărbatul a cerut ajutor medical la o cameră de urgenţă din Belo Horizonte, capitala şi cel mai mare oraş din statul brazilian Minas Gerais, situat în regiunea de sud-est a ţării. Această unitate nu mai primeşte pacienţi, a declarat miercuri Marcelo Castro, ministrul brazilian al Sănătăţii.

Apoi, bărbatul a fost supus carantinei şi transportat miercuri cu avionul în Rio de Janeiro, unde guvernul a înfiinţat un laborator pentru a testa probele de sânge pentru Ebola, conform protocoalelor internaţionale de securitate.

Angajaţii din domeniul medical şi ceilalţi pacienţi care au intrat în contact cu bărbatul sunt monitorizaţi de către oficialii sănătăţii, conform declaraţiei publicate de Ministerul Sănătăţii din Brazilia.

Marcelo Castro a declarat că Brazilia a informat imediat autorităţile internaţionale ale sănătăţii în privinţa cazului suspect de Ebola.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe