Bac 2014: Elevii dau vineri ultima probă, la alegere din mai multe discipline

(Epoch Times România)
Flori Mladin
04.07.2014

Examenul de bacalaureat a ajuns la ultima fază, elevii având vineri ultima probă scrisă. Materiile la care se dă testul scris sunt fizică, chimie sau informatică pentru cei care au absolvit un liceu cu profil real, iar cei de la uman îşi etalează cunoştinţele de geografie, filosofie, logică, economice, psihologie sau sociologie.

Prima probă scrisă de la bacalaureat, cea de limba şi literatura română, a început luni, fiind pregătite două feluri de subiecte - unul pentru absolvenţii profilului real şi un altul pentru cei de la uman.

Proba scrisă de limba şi literatura maternă a avut loc marţi, iar miercuri candidaţii au susţinut proba obligatorie a profilului, respectiv matematică pentru cei care au absolvit un liceu cu profil real şi istorie pentru cei de la profilul uman.

Pentru ultima probă a examenului de bacalaureat, candidaţii au putut opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe: fizică, chimie, biologie sau informatică - pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională; geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie - pentru profilul umanist din filiera teoretică, pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, potrivit Mediafax.

Rezultatele finale vor fi anunţate la 11 iulie

Rezultatele vor fi afişate în ziua de 7 iulie, până în ora 12.00. În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile (între orele 12.00 şi 16.00), care vor fi soluţionate în perioada 8-10 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate la 11 iulie.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor