Avion Ryanair evacuat haotic în Barcelona după un incendiu la bord [video]

(JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)

Pasagerii unui avion al companiei Ryanair au fost evacuaţi marţi 31 iulie, când aeronava se afla încă în aeroportul El Prat din Barcelona, din cauza unui mic incendiu la bord. Echipajul avionului a evacuat pasajul, iar în incident nu au fost răniţi grav.

Conform celor raportate de surse ale companiei aeriene Ryanair, incidentul a avut loc atunci când bateria externă a unui telefon mobil a luat foc. Flăcările au fost stinse de către echipaj după ce pasagerii au părăsit avionul, a cărui destinaţie era Ibiza.

Pasagerii au fost evacuaţi printr-un tobogan de urgenţă, fără ca nimeni să fi fost rănit, în afară de unele zgârieturi suferite de unii pasageri în timpul evacuării spectaculoase din avion.

Pasagerul Jordi Vilagut a detaliat pentru Canal324 că incendiul a avut loc la ora locală 17:30 pm, tocmai când avionul era pe cale să înceapă operaţiunile de decolare, în cabină apărând fum şi flăcări, fapt pentru care s-au generat "momente de tensiune" între pasageri.

Vilagut a subliniat faptul că atitudinea echipajului „a agitat şi mai mult pasagerii“ deoarece membrii săi insistau să părăsească avionul cât mai repede, ceea ce a generat episoade de alarmă şi o „busculadă“ pentru a ajunge la tobogan, într-o situaţie care, potrivit martorului, "nu era atât de extraordinară".

În timpul evacuării nu au existat răniţi, deşi Vilagut a subliniat faptul că unii pasageri au suferit arsuri uşoare pe braţe în timpul coborârii pe tobogan, deoarece aveau tricouri cu mânecă scurtă şi braţele erau expuse.

Pasagerii au fost transferaţi la Terminalul 1, unde se aflau înainte de a se îmbarca în avion şi au fost mutaţi pe un alt zbor al companiei către Ibiza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style