Cioloş cere o anchetă la Rynair, după ce nu a putut plăti cu lei produse vândute în avion

Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş a cerut Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) să efectueze un control la compania aeriană Ryanair, după ce, aflat la bordul unui avion pe o cursă internă, nu a putut achita în lei produse aflate spre vânzare.

"Urmare a imposibilităţii de a achita produse în moneda naţională la bordul unui avion pe o cursă internă, premierul a cerut o poziţie de la ANPC şi o analiză a legislaţiei de la mai multe ministere cu atribuţii în domeniu", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, pentru Agerpres..

Potrivit unor surse, incidentul s-a produs la bordul aeronavei unei companii low cost cu care Dacian Cioloş s-a deplasat joi pe ruta Bucureşti-Timişoara.

Conform news.ro, reprezentanţii companiei Ryanair au transmis vineri un comunicat în care şi-au cerut scuze pentru „inconvenientele cauzate”, explicând că, în prezent, nu acceptă plăţi în lei pentru produsele achiziţionate la bord.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele cauzate, dar, în prezent, nu acceptăm plăţi în moneda naţională Leu (RON) pentru produsele achiziţionate la bord. În continuare, urmărim îmbunătăţirea fiecărui aspect al business-ului nostru pentru o mai bună experienţă de zbor a clienţilor, parte a programului nostru Always Getting Better, precizează Ryanair.

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit joi, la Timişoara, cu omologul său sârb Aleksandar Vucic.