"Avertizorul" care a generat scandalul Trump-Zelenski era agent CIA şi apropiat al lui Joe Biden

Joe Biden la Palatul Victoria
Joe Biden la Palatul Victoria (Epoch Times România)

De câteva săptămâni, administraţia Trump a fost ţinta unui nou scandal adus în prim plan de parlamentarii democraţi din camera inferioară a parlamentului. Trump este acuzat că ar fi condiţionat eliberarea unui ajutor pentru Ucraina, votat de Congres, de începerea unei anchete a Kievului asupra afacerilor familiei Biden în Ucraina.

Presiunile lui Trump ar fi avut loc într-o convorbire telefonică cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a fost acuzat de plantarea fiului său Hunter Biden în consiliul de administraţie al companiei de gaze Burisma Holdings, una dintre cele mai importante companii din Ucraina, după debarcarea preşedintelui Viktor Ianukovici de la putere.

Familia Biden a fost acuzată că nu avea afaceri în industria gazelor, iar Hunter Biden, care ar fi câştigat sume de până la 100 de mii USD pe lună în urma numirii, nu are nicio expertiză în domeniu, astfel încât întreaga schemă pare să fi fost un abuz de putere din partea lui Joe Biden.

Fostul vicepreşedinte american este principalul contracandidat al lui Donald Trump în alegerile de anul viitor.

De curând au ieşit la iveală noi detalii în dosar ce îl vizează pe Trump, şi anume că angajatul CIA care a depus iniţial denunţul în legătură cu solicitarea preşedintelui Trump făcută în cadrul unei convorbiri telefonice cu Zelenski a avut o „relaţie profesională cu unul dintre candidaţii campaniei din 2020”, potrivit publicaţiei Washington Examiner.

Potrivit unor ofiţeri de informaţii şi foşti oficiali ai Casei Albe, candidatul democrat din 2020 cu care informatorul CIA a avut o legătură „profesională” este Joe Biden.

Un ofiţer CIA pensionat a declarat pentru Washington Examiner: „Din tot ce ştim despre denunţ [făcut de avertizorul care era agent CIA activ] şi despre activitatea sa în zona executivă atunci, nu există nicio îndoială că ar fi colaborat cu Biden când era vicepreşedinte."

Un fost oficial al administraţiei Trump, vorbind cu condiţia anonimatului cu jurnalistul publicaţiei Washington Examiner, a afirmat că activitatea lui Biden în domeniul afacerilor externe l-a adus în contact cu informatorul, fie la CIA, fie când a fost detaşat la Casa Albă.

Noile dezvăluiri pot arunca în derizoriu scandalul generat de democraţii din Congres, care urmăresc demiterea lui Trump pentru un presupus abuz de putere.

În timp ce scandalul în care este implicat Donald Trump a luat o deosebită amploare în mod surprinzător în ultimele două săptămâni, au existat relativ mai puţine cereri de deschidere a unei investigaţii asupra afacerilor lui Joe Biden în Ucraina.

Joe Biden a fost acuzat de cunoscutul jurnalist de investigaţii Peter Schweitzer de potenţiale obţineri de fonduri ilicite în Ucraina şi China.