Auditul Comisiei Europene pentru Măsura 322 a certificat corectitudinea finanţărilor acordate

Epoch Times România
13.02.2012

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) informează că, în urma misiunilor de audit efectuate de către experţii Comisiei Europene pentru Măsura 322 - Renovarea, dezvoltare a satelor, nu au fost propuse corecţii financiare.

Astfel, procesul de primire, evaluare şi selecţie a proiectelor depuse pentru această Măsură a fost apreciat ca fiind unul corect şi valabil, toate sumele contractate fiind validate.

Experţii Comisiei Europene, în urma verificărilor efectuate, au considerat că procesul de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse de autorităţile locale a fost făcut de către APDRP în limitele procedurale şi prin asigurarea egalităţii totale de şanse.

Ca recomandare, Comisia a precizat faptul că este necesar ca Ghidurile Solicitantului să fie cât mai din timp făcute publice, APDRP însuşindu-şi această remarcă.

”Faptul că auditul Comisiei Europene a validat corectitudinea evaluării proiectelor depuse pentru Măsura 322 este o confirmare a activităţii APDRP. Deşi au existat numeroase sesizări şi acuze la adresa Agenţiei, cei care au opinia finală sunt specialiştii de la Bruxelles. Şi mai important este faptul că niciun ban din sumele contractate nu va trebui returnat, iar Comisia consideră ancheta referitoare la Măsura 322 ca fiind închisă”, a precizat Mihai Gavril VĂDAN, directorul general al APDRP.

Aceasta nu este prima misiune de audit a Comisiei Europene care se finalizează fără corecţii financiare.

Pentru Măsura 322 au fost depuse 3.225 de cereri de finanţare conforme, în valoare de 7,6 miliarde de euro, în condiţiile în care alocarea financiară totală a fost de 1,76 miliarde de euro.

Dintre aceste cereri de finanţare au fost contractate până în prezent 617 proiecte în valoare de 1,5 miliarde de euro.

Totodată, 186 de proiecte care vizează componenta ”d” a Măsurii 322 - „Investiţii privind lucrări de refacere şi modernizare a infrastructurii rutiere afectate de inundaţii in anul 2010” se află în ultima etapă a selecţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor