"Au adus România cu 28 de ani în urmă, în vremea mineriadelor" - O nouă plângere penală pentru Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a ales cu o nouă plângere penală pe numele său, după incidentele violente din Piaţa Victoriei. Intervenţia în forţă a Jandarmeriei împotriva protestatarilor s-a soldat, spre indignarea opiniei publice, cu sute de victime.
Carmen Daniela Dan
Carmen Daniela Dan (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Dragnea şi camarila sa au adus România cu 28 de ani în urmă, în vremea mineriadelor, a reprimării brutale a manifestaţiilor cetăţenilor paşnici. Timp de 28 de ani în ţară nu au existat astfel de acţiuni violente precum cea de la protestul Diasporei, a acuzat luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv, preşedintele PNL Ludovic Orban.

Liderul PNL a susţinut o conferinţă de presă alături de senatorul Marcel Vela şi deputatul Ovidiu Raeţchi, în cadrul căreia s-au anunţat demersurile pe care le va iniţia partidul:

1. Depunem o sesizare penală la Pachetul de pe lângă ÎCCJ care îi vizează, în principal, pe ministrul de Interne, Carmen Dan, pe prefectul Capitalei şi pe alţi actori politici sau guvernamentali.

2. Iniţiem demersul de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor şi a Senatului pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă, pentru depunerea unei moţiuni împotriva ministrului de Interne. În cadrul sesiunii extraordinare, vom iniţia şi un proiect pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul pestei porcine.

3. Solicităm convocarea imediată a Comisiilor de apărare pentru audierea tuturor persoanelor responsabile în gestionarea protestului de vineri.

4. PNL asigură asistenţă juridică gratuită tuturor cetăţenilor vătămaţi la protestul din 10 august, care au suferit leziuni sau a căror integritate fizică a fost pusă în pericol, în formularea plângerilor penale sau a acţiunilor în instanţă. Cei interesaţi se pot adresa pe justitie@pnl.ro.

5. PNL a format un grup de lucru pentru a pregăti până la începutul sesiunii parlamentare o modificare a legii care să permită cu adevărat sancţionarea celor vinovaţi de încălcarea legii, de comiterea de abuzuri şi de a avea o cale mult mai simplă pentru a-i putea trage la răspundere pe toţi cei care folosesc violenţa în mod nejustificat, chiar şi din componenţa trupelor de intervenţie.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne