Atentat cu bombă la Universitatea din Iaşi

Universitatea A. I. Cuza din Iaşi
Universitatea A. I. Cuza din Iaşi (wikipedia.org)
Epoch Times România
08.07.2013

La Universitatea Tehnica din Iaşi Gheorghe Asachi a avut loc un atentat cu bombă. Un individ neidentificat a intrat într-o sală a Universităţii din Iaşi luni dimineaţă, în jurul orei 09.00 şi a ameninţat că are o bombă şi a detonat un dispozitiv explozibil artizanal. Incidentul a avut loc în timpul examenului de licenţă în Amfiteatrul P6, corpul A, la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii.

Un martor aflat la faţa locului, povesteşte că un bărbat, "a venit, a ţipat la noi şi a spus că va detona o bombă". Individul avea un "dispozitiv în mână" şi a detonat o mică cantitate de explozibil. Studenţi au intervenit, l-au imobilizat şi i-au luat detonatorul.

Atentatorul avea asupra lui un rucsac cu explozibil, probabil fabricat artizanal. Bărbatul a detonat doar o cantitate mică de explozibil, probabil pentru a demonstra seriozitatea ameninţării. Nimeni nu a fost rănit, cu excepţia atentatorului care a suferit doar răni superficiale ce nu necesită spitalizare. Conform martorilor, inainte de a detona explozibilul, atentatorul ar fi spus spus ca are ceva de reglat cu politia, cerand sa vorbeasca cu politistii.

La această oră, pirotehniştii poliţia desfăşoară investigaţii la faţa locului.

Este prima situaţie de acest gen raportată în România.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că un incident cum este cel de la Iaşi este greu de evitat, dar este bine că atentatul nu a produs victime.

”Din fericire nu s-a întâmplat nimic foarte rău. Asemenea incidente sunt greu de evitat, dar important este că nu s-a întâmplat nimic cu adevărat grav”, a declarat Victor Ponta, la sediul PSD.

Premierul l-a mandat pe primarul Iaşului, Gheorghe Nechita, pentru a organiza lucrurile la Universitatea Gheorghe Asachi.

Vom reveni cu mai multe informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor