Atanasiu: Liberalii nu se spovedesc la partid. Problemele lui Chiliman, o noutate pentru PNL

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
19.06.2015

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre faptul că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, este acuzat de fapte de corupţie, Atanasiu a afirmat că nu cunoaşte cazul şi a adăugat că presupusele probleme legale se află când persoanele implicate sunt chemate la DNA, întrucât acestea "nu vin să se spovedească în partid”, relatează Mediafax.

Liderul liberal a mai adăugat că "toată lumea trebuie să respecte legea" şi cei ce nu o fac vor trebui să suporte consecinţele.

"Nu ştiu cazul. Cred că are foarte puţină relevanţă faptul că într-o activitate administrativă se întâlneşte şi cu oameni de altă coloratură politică sau fără coloratură politică sau că în anumite proiecte pe care primăria, care are o anumită culoare politică, poate să atragă într-un parteneriat şi oameni de altă coloratură politică. Nu asta este problema. Problema este că toată lumea să respecte legea în activitatea respectivă şi atunci toate lucrurile sunt bune. În rest, cine nu respectă, indiferent de culoarea politică, trebuie să suporte rigorile legii”, a spus Atanasiu.

Întrebat dacă Andrei Chiliman ar fi spus în partid că ar avea anumite probleme legale sau dacă liderii PNL Bucureşti ştiau că edilul ar fi suspectat de posibile fapte de corupţie, Atanasiu a negat:

"Nu ştiam (…) Să ştiţi că nu au obişnuinţa să vină să ne anunţe înainte, aflăm când sunt chemaţi. Nu vin să se spovedească la partid”, a afirmat Atanasiu.

Reamintim că primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost reţinut joi seară de procurorii DNA, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi Ioana Costescu, aceştia fiind cunoscuţi ca apropiaţi ai edilului.

În ordonanţele procurorilor se arată că încă din anul 2004, după alegerile locale, la iniţiativa lui Moisescu Vlad Octavian, a fost constituit un grup infracţional organizat, compus din acesta, Costescu Ioana (consilier personal al primarului Chiliman Andrei şi interfaţa lui Moisescu Vlad Octavian la nivelul Primăriei Sectorului I Bucureşti), primarul Chiliman Andrei Ioan şi Brad Ion (consilier local), grup care a avut drept scop comiterea unor fapte de corupţie şi asimilate acestora, care să genereze obţinerea unor comisioane cuprinse între 10% şi 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenţii economici favorizaţi în câştigarea procedurilor de achiziţie publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria.

Banii primiţi de la reprezentanţii societăţilor comerciale, în modalitatea descrisă mai sus, au fost împărţiţi între cei implicaţi în dosar, astfel: partea leului, 30% mergea la primarul Chiliman în timp ce Moisescu, Ioana Costescu şi Ion Brad luau câte 15%. Nici partidul nu era uitat, 10% din bani mergând la PNL - filiala sector 1.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor