Armata siriană amplasează forţe în nord pentru a înfrunta Ankara

Armata turcă la graniţa cu Siria
Armata turcă la graniţa cu Siria (Gokhan Sahin/Getty Images)

Armata siriană a început să desfăşoare trupe pe fronturile de luptă din nordul Siriei pentru a „înfrunta o agresiune turcă” pe teritoriul sirian, a declarat presa de stat duminică.

Mass-media de stat nu a menţionat unde se desfăşoară trupele armatei siriene în nordul Siriei.

Turcia a început săptămâna trecută o ofensivă militară pe teritoriul sirian, destinată formării unei zone tampon de 30 de km de-a lungul graniţei turco-siriene.

Zona este considerată necesară de Ankara pentru a menţine controlul asupra graniţei sale şi a "curăţa" aria de miliţiile care operează în zonă, potrivit declaraţiilor oficialilor turci.

Numeroase ţări occidentale consideră ofensiva Turciei ilegitimă şi abuzivă, în special deoarece Ankara vizează miliţii kurde care au luptat activ împotriva teroriştilor islamici ce încercau să fondeze Califatul Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe