Apple lasă în urmă rivalii. Este prima companie cu valoare de 1 trilion de dolari

(Getty Images)

Apple este prima companie din lume listată la bursă care are valoarea de 1 trilion de dolari, depăşindu-i pe rivalii săi din Silicon Valley - Amazon şi Facebook, potrivit Euronews.

Anunţul a fost făcut după ce acţiunile gigantului hi-tech au crescut joi cu 2,8%, ajungând la 207,05 dolari la bursa din New York.

Acţiunile producătorului iphone au crescut cu aproximativ 9% începând de marţi, când a raportat rezultate mai bune decât aşteptările iniţiale pentru cel de-al doilea trimestru.

Compania a fost lansată de trei persoane într-un garaj din California în 1976 şi a fost iniţial foarte cunoscută pentru calculatoarele Macintosh.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie