Apa de nucă de cocos. Beneficiile pentru care celebrităţile o denumesc izvor al tinereţii

Băutura tropicală "apa de nucă de cocos" a devenit noul izvor al tinereţii celebrelor Madona, Gisele Bundchen, Alessandra Ambrosio, Jennifer Aniston, Katy Perry sau Miranda Kerr.

Apa de nucă de cocos, noul izvor al tinereţii
Apa de nucă de cocos, noul izvor al tinereţii (captură web)

În timpurile recente, reţelele sociale sunt pline de selfies şi de publicaţii cu modele şi actori care beau apă de nucă de cocos, considerată noul izvor al tinereţii. Madonna a fost o adevărată vizionară, fiind printre primii care a descoperit beneficiile acestei băuturi tropicale..

Dar ce proprietăţi are apa de nucă de cocos de este considerată un elixir al frumuseţii şi le-a cucerit chiar şi pe Demi Moore, Matthew McConaughey şi Rihanna?

Nuca de cocos este un filtru natural de apă care filtrează aproximativ 9 luni fiecare litru de apă. Pentru a ajunge în nucă, apa levitează prin nenumărate fibre care o purifică până ajunge în nuca sterilă. Această apă pură de nucă de cocos este una dintre cele mai puternice surse de electroliţi găsite în natură.

Iată câteva dintre beneficiile a ceea ce în Hawaii este cunoscută sub numele de "Roua Cerului":

1. Apa de nucă de cocos nu are multe calorii

Cu doar 46 de calorii pe pahar, practic fără grăsimi şi cu o cincime mai puţin zahăr decât alte sucuri de fructe, cum ar fi cel de mere sau de struguri, este plasat într-un loc privilegiat în lista de băuturi naturale preferate atunci când celebrităţi încearcă să-şi păstreze silueta.

2. Apa de nucă de cocos hidratează

Şi acesta este unul dintre motivele pentru care modelul brazilian Alessandra Ambrosio a mărturisit că o consumă. Alessandra asigură faptul că apa de nucă de cocos este o parte din dieta ei sănătoasă, bazată pe fructe şi legume: potoleşte setea şi hidratează pielea. Nu este surprinzător, deoarece această băutură tropicală este bogată în electroliţi esenţiali, care sunt responsabili pentru echilibrul de apă şi ph-ul sanguin.

3. Apa de nucă de cocos conţine mai multe săruri minerale decât o băutură izotonică

Un studiu recent prezentat de American Chemical Society (http://pubs.acs.org/), a demonstrat că apa de nucă de cocos aduce mai multe lichide şi mai mult magneziu, calciu, sodiu şi fosfor, ca băuturile tipice folosite pentru a se revigora după o activitate sportivă. Şi, de asemenea, conţine de cinci ori mai mult potasiu. De aici vine faptul că, jucătorul profesionist de tenis John Isner, de origine americană, cunoscut pentru câştigarea celui mai lung meci din istoria Wimbledon-ului cu francezul Nicolas Mahut (a durat 11 ore), a reuşit să aibă energie şi să evite un accident vascular cerebral ce ar fi putut apare din cauza căldurii din timpul turneului. El însuşi a declarat că a rezistat tocmai mulţumită apei de nucă de cocos amestecată cu sare de mare, pe care a consumat-o în timpul pauzelor de joc.

4. Apa de nucă de cocos are proprietăţi anti-îmbătrânire

Este cea mai bogată sursă naturală de citokine, aceşti hormoni vegetali care evită ca celulele să fie supuse unor modificări degenerative. Astfel, datorită alimentării cu apă de nucă de cocos se reduce riscul de a dezvolta boli degenerative legate de vârstă.

5. Apa de nucă de cocos previne infecţiile

Nivelurile ridicate ale acidului lauric – un acid gras esenţial cu proprietăţi anti-fungice, anti-bacteriene şi anti-virale - consolidează apărarea sistemului imunitar şi transformă această apă într-un "vaccin" natural, de exemplu, pentru femeile gravide.

6. Apa de nucă de cocos ajută la digestie

Datorită enzimelor sale bioactive, apa de nucă de cocos este folosită ca tonic digestiv pentru a trata boli de stomac şi constipaţie. De asemenea reglează ph-ul fluidelor corpului, astfel alcalinizează corpul.

7. Apa de nucă de cocos are o mulţime de micronutrienţi

Conţine vitamine (în special din grupa B), aminoacizi, enzime, antioxidanţi, fitonutrienţi, minerale şi oligoelemente, cum ar fi zinc, seleniu, iod şi sulf.

8. Apa de nucă de cocos îmbunătăţeşte circulaţia

I se atribuie, de asemenea, proprietăţi care previn formarea cheagurilor de sânge, scăderea colesterolului rău şi tonifierea inimii.

9. Apa de nucă de cocos asigură energie creierului şi muşchilor

Conţine 295 mg. potasiu per pahar (de 3 ori mai mult decât o banană), care reglează funcţia bătăilor inimii, a tensiunii arteriale şi musculare şi îmbunătăţeşte cunoştinţele cognitive. În plus, numeroase studii au demonstrat că apa de nucă de cocos este responsabilă de echilibrarea sodiului şi potasiului în dieta noastră.

10. Apa de nucă de cocos este diuretică

Ajută la funcţionarea tractului urinar mai bine şi previne formarea pietrelor la rinichi.