ANI loveşte din nou. Senatorul Florian Popa, acuzat de incompatibilitate şi conflict de interese

ANI susţine că Florian Popa s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2010 - 31 ianuarie 2014 pentru că a deţinut calitatea de deputat şi, ulterior, pe cea de senator, concomitent cu funcţia de membru în CA al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti.
Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central
Agenţia Naţională de Integritate (A.N.I.), sediul central (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.12.2015

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate îl acuză astfel pe Florian Popa că a încălcat dispoziţiile legale potrivit cărora "calitatea de deputat şi senator este, de asemenea, incompatibilă cu: funcţia de […] membru al consiliului de administraţie […] la instituţiile publice".

Totodată, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Florian Popa, (rector al U.M.F. "Carol Davila", membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic de Oftalmologie Bucureşti şi membru în comisia de concurs alcătuită pentru organizarea concursului de ocupare a funcţiei de manager al acestui spital, şi a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de Codul Penal.

"Indiciile privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese constau în faptul că Florian Popa, în exercitarea atribuţiilor de serviciu a semnat 12 acte administrative/juridice prin intermediul cărora, pe de o parte, s-a numit pe sine reprezentant/membru în cadrul Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic de Oftalmologie Bucureşti, iar pe de altă parte, a participat activ la organizarea şi validarea celor două concursuri (în anul 2010, respectiv în perioada 2013 – 2014) de ocupare a funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Oftalmologie Bucureşti, ambele concursuri fiind promovate de către Pop Monica-Daniela, persoană care s-a aflat în relaţii continue de muncă cu Florian Popa, începând cu anul 2004.

Pe lângă raporturile de muncă pe care cei doi le-au avut pe parcursul activităţii profesionale desfăşurată în cadrul U.M.F. "CAROL DAVILA", aceştia s-au aflat în raporturi de muncă continue, începând cu anul 2011, şi în cadrul Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti", se arată în comunicatul remis de ANI.

Florian Popa a fost informat despre evaluările declanşate de ANI şi a depus la dosar un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor