Angele Dubeau: "Vioara nu face violonistul" (video)

Aflată în turneu la Bucureşti, marea violonista canadiană Angèle Dubeau a susţinut, împreună cu ansamblul La Pieta, un concert unic la Atheneu, urmat de unul la Conacul Golescu - Grant, pentru persoane defavorizate
Angele Dubeau, una dintre cele mai faimoase, premiate si decorate violoniste canadiene
Angele Dubeau, una dintre cele mai faimoase, premiate si decorate violoniste canadiene (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Aflată în turneul său european, "The World of Ludovico Einaudi and Philip Glass", Angele Dubeau, una dintre cele mai faimoase, premiate şi decorate violoniste canadiene, a concertat în România, împreună cu ansamblul La Pieta, la Ateneu duminică 13 martie, urmat de un miniconcert la un aşezământ pentru persoane defavorizate.

La spectacolul organizat de Societatea Muzicală şi de Ambasada Canadei la Conacul Golescu - Grant au fost prezente numeroase oficialităţi din mediul diplomatic, de cultură, din mediul academic şi mass media.

Celebra violonistă a studiat la Bucureşti între 1981-1984 cu profesorul Ştefan Gheorghiu şi avea cu ea o vioară Stradivarius, proprietate personală. Numită „Des Rosiers”, vioara, fabricată în 1733, este inclusă în Patrimoniul Naţional al Canadei.

"În România în acei trei ani am descoperit cum să fac o vioară să vorbească, cum să fac o vioară să iubească, cum să fac o vioară să plângă, sau cum să fac o vioară să cânte. Am învăţat, multe, multe, multe lucruri, de bază, ca muzician, dar le-am învăţat aici. Nu numai pentru că am ascultat mari, mari muzicieni ai muzicii clasice, dar, de asemenea, datorită folclorului românesc - unde regăsim toate expresiile umane posibile pe care le poţi interpreta cu un instrument. Este o experienţă foarte bogată, deşi a avut loc cu 32 de ani în urmă, este încă în inima mea", a notat artista la Conacul Golescu Grant.

Astăzi, întrebată despre vioara ei Stradivarius, artista a răspuns că foloseşte şi alte viori pentru că "vioara nu face violonistul", şi asta este important.

Vă invităm să urmăriţi interviul realizat de dl. Mihai Hristu şi Epoch Times România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură