Viorile câştigătorilor Remember Enescu fascinează la Ateneu

Stagiunea de marţi seară i-a avut ca protagonişti pe câştigătorii Concursului internaţional de vioară Remember Enescu – 2014
Stagiunea de marţi seara: Mihaela Mitrofan la vioară  si Diana Spânu Dănilă la pian
Stagiunea de marţi seara: Mihaela Mitrofan la vioară si Diana Spânu Dănilă la pian (Anca Ciubotaru)

Astfel, Sala mică a Ateneului Român a răsunat de acordurile viorilor a doua tinere talente, Mihaela Mitrofan şi Ştefan Şimonca Opriţă.

Mihaela, elevă în clasa a IX-a la Liceul de muzică George Enescu, câştigătoare, încă din clasa a VI-a, a Premiului “Vittoria Caffa Righetti” la Internaţional Music Competition, din Italia, a interpretat, acompaniată de profesoara sa, solista Diana Spânu Dănilă, piese de Nicolo Paganini (Capriciile nr. 18 şi 21), Johann Sebastian Bach (Sarabanda şi Double din Partita nr. 1, în si minor, BWV 1002), Edward Elgar, George Enescu (Nocturna), Pablo de Sarasate, Dinicu/Heifetz, Vasile Filip.

Ştefan, care este câştigătorul premiului I la Olimpiada Naţională de Muzică, de anul acesta, a debutat practic pe mica scenă a Ateneului. Vioara sa a evoluat alături de minunatul acompaniament la pian al Adelei Irina Lorincz, cu Maurice Ravel (Tzigane),George Enescu (Airs en genre Roumain), Serghei Rahmaninov (Romanţă şi Dans Ungar, op. 6, nr.1).

Întrebaţi cum arată o zi obişnuită din viaţa lor, cei doi foarte tineri violonişti au declarant reporterului Epoch Times, că viaţa lor e muzica. Cu toate astea, ei mai găsesc timp pentru o carte care îi inspiră.

Mihaela citeşte acum Mizerabilii de Victor Hugo, e încântată de Al. Dumas şi i-a plăcut enorm Pe aripile vântului. Eleva de la Enescu cântă de la 5-6 ani şi mai are încă 5 surori, care, toate au făcut muzică.

Ştefan este din Arad. Este în clasa a VIII-a, la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi”. Marţi a fost însoţit la concert, alături de părinţi, de bunicul său, care i-a fost profesor de vioară ”încă de la doi ani”. Prof. Şimonca a fost încântat să vorbească despre nepotul şi elevul său, chiar şi în puţinul timp pe care îl aveau la dispoziţie până la tren (se întorceau acasă, în Arad, chiar atunci). Astfel am aflat că citeşte cu pasiune biografii ale marilor compozitor, precum şi ale altor personalităţi. Dar cea mai mare ”distracţie” a sa este să compună muzică.

Mihaela Tomescu, preşedintele fundaţiei Remember Enescu, a fost marţi seară alături de tinerii solişti.

"Trebuie să fim alături de ei. Trebuie să-i înconjurăm cu atenţie şi dragoste. Asta încercăm să facem la Fundaţia culturală Remember Enescu. Ştefan este şi membru foarte activ al fundaţiei noastre. Mihaela este invitata noastră în activităţile pe care le desfăşurăm. Este impresionantă această serată prin realizările minunate ale acestor tineri."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură