Angela Gheorghiu, aplaudată de Franco Zeffirelli la Scala din Milano

Soprana română, Angela Gheorghiu.
Soprana română, Angela Gheorghiu. (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

Franco Zeffirelli a aplaudat-o pe Angela Gheorghiu miercuri seară, la Teatro alla Scala din Milano, unde soprana română a avut primul spectacol aniversar cu "La Bohème", realizat de celebrul regizor.

Angela Gheorghiu se află la Milano pentru seria de spectacole aniversare "La Bohème" pe care le susţine la celebrul Teatro alla Scala. După reprezentaţia de miercuri, soprana va mai susţine spectacole pe 1, 4 şi 8 octombrie. Toate aceste spectacole susţinute de Angela Gheorghiu la Teatro alla Scala sunt sold-ouţ.

"La Bohème" face parte din seria spectacolelor de celebrare a 20 de ani de carieră internaţională a Angelei Gheorghiu pe marile scene ale lumii, informează biroul de presă al artistei.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă, pe 25 octombrie, de Regele Mihai cu decoraţia "Nihil Sine Deo", acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel.

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, este un regizor italian şi producător de film şi televiziune. Zeffirelli este şi un apreciat regizor de operă şi a fost membru al Senatului italian în perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia. Zeffirelli regizează piese de teatru, lungmetraje şi spectacole de teatru şi de operă de peste 60 de ani. El este, totodată, primul cetăţean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură