Angajaţii statului, oi care mor de foame - Victor Ponta

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Comparându-i pe angajaţii din sistemul public cu oile, iar pe cei din instituţiile care îi controlează, cu câinii, premierul Ponta a opinat joi că, în curând, din cauza sărăciei, vom ajunge să avem doar câini, căci "oile" mor de foame, relatează Mediafax.

Prezent la o conferinţă dedicată combaterii sărăciei, premierul Ponta, care împreună cu soţia sa deţine, potrivit opoziţiei, şapte case, a vorbit despre situaţia salarială a angajaţilor din sistemul public, arătând că în jur de 1 milion din totalul celor 1,2 milioane de bugetari au salarii lunare sub 1.200 lei.

Premierul a explicat auditoriului că a văzut "noul film care este la modă, American Sniper", în care era "o chestie despre societatea care are oi, câini de pază şi lupi" şi a acuzat că salariaţi bine plătiţi au doar Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (300% peste media salarială din sistemul public), Autoritatea de Supraveghere Financiară (200%), Inspecţia Judiciară, DIICOT, Direcţia Naţională Anticorupţie, Înalta Curte, Curtea de Conturi, Curtea Constituţională, Departamentul Antifraudă, Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei, în timp ce "oile" din restul instituţiilor au salarii sub medie.

Un sistem public foarte prost plătit conduce la corupţie şi la "rezistenţa pasivă", pe principiul că nu se greşeşte dacă nu se munceşte a adăugat Ponta, opinând că vom rămâne doar cu câini.

"Noi avem câini de pază foarte buni, i-au cam omorât pe lupi, acum probabil că mor oile de foame şi rămânem doar cu câinii de pază", a spus Ponta.

Din datele prezentate de premier a rezultat că cel mai prost plătiţi sunt funcţionarii din Ministerul Culturii şi Garda de Mediu, care au angajaţi plătiţi cu 44% din media salarială din serviciul public, Ministerul Economiei, care are personal remunerat cu 49% din medie, şi Ministerul Muncii are funcţionari salarizaţi cu 69% din medie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne