Anecdotă de la Bruxelles. "Dom'le, e o coincidenţă de nume? Că am auzit că la Bucureşti va fi premier cineva numit Dăncilă?"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times)

Lăsând la o parte propaganda care funcţionează pe plan intern, la Bruxelles, lumea râde de personaje precum prim-ministrul Viorica Dăncilă, a afirmat, în cadrul unei emisiunii Rezistenţa TV, europarlamentarul Cristian Preda.

"Când Dăncilă a fost numită prim-ministru, a venit un coleg de al meu din Parlamentul European, care e membru în Comisia de agricultură, acolo unde doamna Dăncilă a fost din 2009, şi mă întreabă: Dom'le, e o coincidenţă de nume? Că am auzit că la Bucureşti va fi prim-ministru cineva numit Dăncilă? Şi zic: Dom'le, nu e o coincidenţă, e doamna asta care a fost aici. Ce-mi spune acest coleg: E această Dăncilă care 9 ani de zile nu a fost în stare să zică nimic substanţial în Comisia de agricultură? Păi ce fel de ţară aveţi dacă ajunge o asemenea persoană prim-ministru?! Asta e reacţia oamenilor. Şi sunt oameni care sunt din grupul ei politic, nu sunt din grupul meu politic. Înţelegeţi? Deci colegii ei de familie politică. Ce s-a spus la Bucureşti?! La Bucureşti s-a spus că nimic nu se decidea la Bruxelles fără doamna Dăncilă, că este o piesă cheie, că în felul ăsta Guvernul României va fi mai bine reprezentat la Bruxelles", a declarat Cristian Preda.

Politicianul a remarcat, ironic, că a văzut cât de bine a fost reprezentat Guvernul României atunci când în plenul Parlamentului European s-a discutat despre chestiunea justiţiei în România.

"Doamna Dăncilă nu a venit acolo, l-a trimis pe domnul Tudorel Toader. Iarăşi inadecvare instituţională, pentru că în plenul PE nu poate să vorbească atunci când se face o discuţie despre ţară un ministru. Vorbeşte doar prim-ministrul, sau, după caz, preşedintele. Doamna Dăncilă nu a venit. L-a trimis pe unul care nu avea dreptul şi aici iarăşi, din perspectiva chiar a Guvernului, ei au pierdut puncte. Cine a făcut pe urmă scandal acasă?! Păi tot ei. Ca şi cum ar fi fost vinovaţi Preda, Macovei şi alţii că Guvernul nu-şi face treaba", a afirmat Cristian Preda.

În opinia europarlamentarului, avem de-a face cu "o lume răsturnată cu fundul în sus", "asta e nenorocirea".

"Nu sunt respectate textele tratatelor, nu e respectat mandatul pe care îl are fiecare, separaţia asta între rolul Guvernului în Consiliul UE şi rolul nostru de deputaţi în PE e ignorată şi mai mult se trăieşte totul din propagandă şi din înfrumuseţare stupidă care e de consum intern că se râde de fapt de asemenea personaje la Bruxelles. E dramatic! Mie îmi pare rău pentru că mi-aş dori să fie oameni onorabili şi oameni consistenţi cu care să poţi dezbate, nu în faţa cărora să trebuiască să te aperi pentru că lansează doar bombe propagandistice, ştiţi?!", a conchis Cristian Preda.