Andrei Năstase: Din comisia de anchetă legată de Fundaţia Open Dialog fac parte deputaţi din haremul lui Plahotniuc

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase a catalogat ca falsă afirmaţia că acesta refuză să răspundă întrebărilor membrilor comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept ale acuzaţiilor de imixtiune din partea Fundaţiei „Open Dialog” şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova şi a finanţării unor partide politice. Mai mult decât atât, preşedintele PPDA a ţinut să explice că, deşi membrii comisiei nu sunt în drept să facă astfel de anchete, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Platforma DA vor participa la discuţii doar în prezenţa presei.

„Am cerut să mergem la această comisie împreună cu presa pentru ca oamenii din Republica Moldova, cei care plătesc salariile acestor infami, imorali şi ingraţi, Bolea şi alţii ca el care au votat o lege strâmbă cu privire la votul mixt, să afle lucrurile direct. Din această comisie fac parte deputaţi din haremul lui Plahotniuc, fie că sunt de la Leancă, fie că sunt de la Dodon, fie că de prin alte părţi, toţi fac parte din acelaşi harem”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a ţinut să specifice că din comisia de anchetă fac parte deputaţi care ar putea că concureze cu liderii PAS şi PPDA la următoarele alegeri parlamentare. „De când în propria lor cauză de uzurpare a statului trebuie să fie şi judecători?”, s-a întrebat retoric Năstase.

„Aceşti indivizi, în lipsa unor argumente împotriva partidelor noastre şi a noastră ca şi lideri ai acestor partide au recurs la procese de intenţie, la o farsă, la terorism intelectual. Este de competenţa altor instituţii ale statului care pot verifica, Comisia Electorală Centrală, Serviciul de Informaţii şi Securitate etc.

Din cei cinci membri ai acestei comisii, trei au fost complici, prin tăcere, ai beneficiarului mare a spălătoriei mafiei ruseşti din Republica Moldova şi a furtului de miliarde, Plahotniuc şi astăzi aceşti trei îl slujesc pe Plahotniuc ca şi victime ale călăului văzuţi prin prisma sindromului Stockholm”, a punctat Andrei Năstase.

În context, liderul Platformei DA a menţionat că PAS şi PPDA nu au mers la Parlamentul European pentru a-şi face PR politic, ci mai degrabă pentru a apăra cetăţenii Republicii Moldova de jafurile la care sunt supuşi de „aceşti criminali” şi „avem speranţa că împreună o să-i dăm jos degrabă şi o să eliberăm şi ţara de aceşti penali”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe