Andrei Năstase, către ambasadori: UE să nu mai dea cecuri în alb guvernului antipopular al R. Moldova

Schimbarea legii electorale iniţiate de Plahotniuc are menirea de a-i aduce la putere pe socialişti cu o majoritate constituţională, în vederea abandonării cursului european de modernizare a R. Moldova, afirmă Năstase.
Andrei Năstase la întâlnirea cu mai mulţi ambasadori UE la Bucureşti 13.07.2018
Andrei Năstase la întâlnirea cu mai mulţi ambasadori UE la Bucureşti 13.07.2018 (facebook.com/andrei năstase)

Preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei vizite susţinute vineri, la Bucureşti, a avut întrevederi cu Ambasadorii şi reprezentanţii misiunilor diplomatice ale SUA, Olandei, Spaniei, Croaţiei, Irlandei, Belgiei, Finlandei, Ciprului, acreditaţi în România şi Republica Moldova, cărora le-a vorbit despre anularea alegerilor din Chişinău, atacurile raider însoţite de spălarea a zeci de miliarde de dolari ale mafiei ruseşti, de furtul miliardelor din vistieria statului, de recenta Rezoluţie a Parlamentului European dar şi despre reacţia ”halucinantă şi manipulatorie” a guvernării la prevederile acesteia.

În opinia lui Andrei Năstase, comportamentul autorităţilor de la Chişinău ar obliga UE şi statele membre individual să nu mai dea cecuri în alb guvernelor moldovene care se pretind pro-europene, iar prin acţiunile şi politicile lor ar fi mai aproape de regimurile autoritare, antipopulare şi anti-occidentale din Asia Centrală. ”Schimbarea legii electorale iniţiată de Plahotniuc are menirea de a-i aduce la putere pe socialiştii lui Dodon cu o majoritate constituţională, în vederea abandonării cursului european de modernizare a ţării.”

”Se invocă de fiecare dată carenţe legislative şi se dă vina pentru situaţia dezastruoasă a justiţiei din Moldova pe UE, deşi e public faptul că prin acordul de funcţionare a Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), Plahotniuc a preluat controlul politic şi personal asupra Procuraturii Generale, a Justiţiei, a Băncii Naţionale etc.”, a menţionat preşedintele Platformei DA.

De asemenea, Năstase a ţinut să atenţioneze că 90% din media din R. Moldova ar duce lupta pentru mintea cetăţeanului şi ar fi foarte important pentru viitorul Republicii Moldova ca presa liberă, independentă să poată supravieţui şi să nu permită ”narativului dorit de binomul toxic Plahotniuc-Dodon” să cucerească minţile oamenilor încă rămaşi acasă.

La rândul lor, Ambasadorii statelor membre UE şi al SUA l-ar fi asigurat pe Andrei Năstase de sprijinul constant pentru Republica Moldova şi poporul ei în lupta pentru eradicarea sărăciei, corupţiei şi a tentativelor de instaurare a dictaturii, precum şi în eforturile cetăţenilor pentru consolidarea democraţiei, supremaţiei legii, de edificare a statului de drept şi a unei economii funcţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe