Alexandr Slusari: Primarii din R. Moldova sunt forţaţi să semneze o adresare oficialilor europeni

Regimul de la Chişinău, crează artificial o atmosferă de isterie colectivă, ceea ce convine unui stat dictatorial, afirmă vicepreşedintele Platformei DA.
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandr Slusari susţine că din mai multe colţuri ale Republicii Moldova s-a comunicat faptul că guvernarea impune primarilor şi preşedinţilor de raioane să semneze o adresare către oficialii europeni în care ar învinui opoziţia extraparlamentară pentru adoptarea recentei Rezoluţii a Parlamentului European.

”În cele mai proaste tradiţii sovetice autorităţile locale, cărora recent li s-a promis majorări de salarii iar mulţi dintre ei sunt constrânşi cu dosare penale, urmează să blameze opoziţia extraparlamentară proeuropeană pentru Rezoluţia Parlamentului European din 5 iulie. Chipurile pentru ei cu cât mai rău pentru ţară, cu atât mai bine”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Vicepreşedintele Platformei DA, afirmă că în scrisoarea care va fi semnată ”benevol-forţat”, nu se va vorbi deloc despre cauzele adoptării Rezoluţiei, cum ar fi justiţia controlată politic şi sfidarea crasă de către guvernare a recomandărilor Comisiei de la Veneţia privind modificarea sistemului electoral. ”Cu atât mai mult, nici un cuvânt despre lipsa progresului timp de 4 ani în ancheta furtului miliardului, pentru care noi toţi, inclusiv şi primarii subsemnaţi, urmează să achităm dublu.”

”Deşi, Plahotniuc şi marionetele lui s-au bătut cu pumnul în piept că cetăţenii nici nu vor simţi lipsa asistenţei macrofinanciară, adresarea colectivă antieuropeană, elaborată la sediul lui Plahotniuc, conţine multiple plângeri precum că în urma Rezoluţiei Parlamentului European au de suferit oameni simpli, care de dimineaţă până noaptea întreabă primarii dacă o să mai vină bani de la UE”, a adăugat Slusari.

În concluzie, vicepreşedintele Platformei DA menţionează că regimul de la Chişinău, care şi-a pierdut ultimul gram de bun simţ, crează artificial o atmosferă de isterie colectivă, ceea ce plenar corespunde situaţiei unui stat dictatorial. ”Mai mult decât atât, mafiotul, după ce la rampă au ieşit acoliţii lui la nivelul central, a dat ordin să maculeze maximal în culoare antieuropeană reprezentanţii autorităţilor locale. Banditul încearcă să ardă poduri nu doar pentru el, ci şi pentru oameni, pe care îi ţine ca ostatici!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe