Andreea Paul: Guvernele Ponta au generat o demenţă fiscală

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat sâmbătă, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri la Timişoara, că Guvernele Ponta au generat o demenţă fiscală şi un mediu economic impredictibil, deloc favorabil dezvoltării mediului de afaceri.

„Guvernele conduse de Victor Ponta au determinat creşterea presiunii pe umerii celor 3,5 milioane de angajaţi din sectorul privat şi a celor 1,2 milioane de angajaţi din sistemul public, generând o demenţă fiscală şi un mediu economic impredictibil, deloc favorabil dezvoltării mediului de afaceri”, a precizat Andreea Paul.

În ceea ce priveşte efectele celor 23 de luni de guvernare Ponta, Andreea Paul a apreciat că „stânga din România a cultivat un model păgubos, al statului-prădător”, suveran într-o ţară împovărată fiscal, în care mulţi dintre cetăţeni sunt captivi într-un sistem de tip asistenţial.

În opinia prim-vicepreşedintelui PDL, alegerile înseamnă o opţiune pentru viitor, în timp ce „democraţia presupune confruntare directă”, făcând referire la refuzul fostului ministru Maria Grapini de a da curs invitaţiei de a participa la dezbaterea referitoare la problematica mediului economic.

„Faptele dau măsura valorii deciziilor pe care dumneaei le-a impus”, a apreciat Andreea Paul, făcând trimitere la tentativa eşuată a fostului ministru al IMM-urilor din Guvernul Ponta II de a reintroduce impozitul forfetar, pe care l-a catalogat drept „călăul firmelor mici şi mijlocii”, dar şi la eşecul licitaţiei organizate pentru alocarea ajutorului de stat de minimis.

„Doamna Grapini nu a introdus niciun fel de programe-suport noi pentru IMM-uri. Ba, dimpotrivă, a tăiat suportul oferit de statul român programelor pentru IMM-uri , turism şi susţinere a exporturilor”, a precizat Andreea Paul.

Totodată, liderul PDL a reclamat lipsa de viziune a Guvernului Ponta în structurarea unor strategii de privatizare eficiente, transparente şi la preţul pieţei pentru combinatele Oltchim şi Cuprumin, absenţa unor planuri naţionale de acţiune pe filiera fiecărei resurse naţionale, dar şi absenţa unor strategii de combatere a şomajului, situaţie care generează continuu şomeri „care pică tot în buzunarul public”.

Andreea Paul a susţinut că pentru relansarea economică ar fi necesară aplicarea cotei unice de impozitare de 10%, TVA de 19% şi scutirea de impozitare a profitului reinvestit.

„Considerăm necesare crearea unei Autorităţi Naţionale de Protecţie a Întreprinzătorilor, menţinerea dialogului permanent cu oamenii de afaceri şi conceperea unui buget adecvat realităţilor economice ale României”, a adăugat aceasta.

În ce priveşte măsurile de combatere a evaziunii fiscale întreprinse de Guvernul Ponta, deputatul democrat-liberal este de părere că România se situează în primele două locuri la nivel european, şi aceasta în condiţiile în care evaziunea fiscală este un fenomen răspândit la nivelul întregului continent, atingând valori estimate la 18% din valoarea Produsului Intern Brut al Europei.

Evaziunea fiscală din România înseamnă însă bani intraţi în puşculiţa de campanie a PSD-ului sau a baronilor locali, acuză Andreea Paul, adăugând că doar din evaziunea fiscală pe TVA nu se încasează la buget aproximativ zece miliarde de euro, sumă care, în eventualitatea recuperării sale, ar echivala cu 100 de euro în plus pe an la fiecare pensie, 100 de euro în plus pe an la salariul personalului salariat din şcoli, din spitale şi din administraţia publică şi cu echivalentul a 300 de kilometri de autostradă construiţi pe an, la un preţ corect”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie