Ana-Maria Popescu a cucerit Cupa Mondială de spadă de la Doha (Qatar)

Scrimera română a realizat o frumoasă performanţă. S-a impus, duminică, în marea finală a probei individuale feminine în faţa sportivei din Italia, Mara Navarria, scor final 15-9.
Scrimera română Ana-Maria Popescu.
Scrimera română Ana-Maria Popescu. (Federaţia Română de Scrimă/facebook)

Scrimera română Ana-Maria Popescu a obţinut maximul la Cupa Mondială de spadă de la Doha (Qatar).

Multipla campioană mondială şi europeană a avut o evoluţie admirabilă la competiţia intercontinentală.

În primul tur a trecut de Camille Nabeth (Franţa), cu 15-10, în turul secund a câştigat în faţa scrimerei estoniene Katrina Lehis cu 15-9, în optimi a fost mai bună decât Hyojung Jung (Coreea de Sud) cu 15-6, în sferturi s-a impus în faţa americancei Katharine Holmes cu 10-9, iar în semifinale a învins-o pe rusoaica Tatiana Andriuşina cu 15-5.

În ultimul act a avut-o ca adversară pe italianca Mara Navarria, cea din urmă cedând cu 15-9. Poziţia a treia în clasamentul final a revenit, la egalitate de puncte, estoniencelor Andriuşina şi Erika Kirpu.

În acest sezon competiţional Ana-Maria Popescu a mai cucerit Cupa Mondială de la Tallinn (1 noiembrie) şi a terminat pe locul secund în Cupa Mondială de la Havana (10 ianuarie).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport