Amnistia şi Graţierea. Crin Antonescu: "România nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces!"

Crin Antonescu, fost preşedinte PNL
Crin Antonescu, fost preşedinte PNL (Epoch Times România)

Fostul lider PNL, Crin Antonescu, susţine că nu crede că Guvernul Dăncilă va da ordonanţa privind amnistia şi graţierea. Şi chiar dacă o va da, ”România nu se opreşte acolo, nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces", consideră fostul copreşedinte al USL.

Intervievat de Digi24.ro, Antonescu a numit OUG-ul pentru amnistie şi graţiere "un fel de stafie care vă bântuie nopţile de doi ani" şi de care a devenit şi ridicol să mai vorbim.

„A devenit necesar, dar deja un pic ridicol să tot vorbim. Totuşi, agenda unei ţări, agenda publică mai ales în momente cu teme reale nu poate fi făcută mereu de dl Codrin Ştefănescu, care într-un soi de demers compensatoriu tot iese vitejeşte şi anunţă graţiere, amnistii şi dreptate până la capăt”, a subliniat fostul preşedinte PNL.

Întrebat dacă nu i se pare o manieră de a obişnui lumea cu subiectul, Antonescu a negat.

„Chestiunea este tranşată. Nu am patima uzuală a polemicii din terenul politicii, am fost şi sunt la o anumită distanţă de firul ierbii în bătălia asta. Falimentul PSD-ului pe toate fronturile e foarte clar şi problema care se pune pentru al 101-lea an al României Mari este ca acest faliment ireversibil pe acest ciclu al PSD-ului să nu devină în bună măsură şi falimentul întregii Românii, aceasta e chestiunea”, a spus Crin Antonescu.

„Strict în legătură cu această eventuală ordonanţă, eşecul ei dinainte de a fi dată ţine nu de textul ordonanţei ci de percepţia întregii societăţi româneşti, chiar şi a partizanilor fireşti ai PSD-ului, că ea este cu dedicaţie. Asta este marea ei problemă, una care în câmp politic nu iartă. (...) Tot ce pot evalua este că dincolo de această ordonanţă, care repet, nu cred să fie dată, dar şi dacă e dată, totuşi, România nu se opreşte acolo, nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces, sau cine mai credeţi că scapă prin ea, ci problema societăţii româneşti este cum aşează după foarte multe lucruri contradictorii, discutabile, această domnie a legii, care este expresia clară a sistemului de justiţie în România”, a argumentat Antonescu.

Antonescu a mai adăugat că nicio discuţie despre justiţie nu e serioasă dacă nu vedem că s-au făcut şi abuzuri, şi exagerări şi contaminări nepermise într-o democraţie, prin decizii într-o anumită parte a sistemului judiciar, adăugând totuşi că nu putem merge decât înainte spre calea unei justiţii sănătoase şi independente.