Ameninţat cu moartea, Andrea Bocelli nu va mai cânta la instalarea lui Trump

Ceremonia de instalare în funcţie a noului preşedinte Donald Trump deja întâmpină unele dificultăţi. Într-o mişcare neaşteptată, tenorul Andrea Bocelli a declarat că nu va mai cânta la ceremonie, susţinând că a fost ameninţat cu moartea.
Tenorul italian Andrea Bocelli.
Tenorul italian Andrea Bocelli. (Getty Images)

Cântăreţul de operă Andrea Bocelli nu va mai cânta la ceremonia de inaugurare a preşedintelui ales Donald Trump după ce a primit ameninţări cu moartea, a transmis duminică ziarul The Mail.

Dezvăluirea are loc după ce o altă cântăreaţă – legenda de pe Broadway Jennifer Holliday – a anunţat că nu va fi prezentă sâmbătă la festivităţile organizate pentru preşedintele ales după ce a fost ameninţată şi numită “Unchiul Tom” (Uncle Tom).

Când tenorul Bocelli a anunţat că nu va mai cânta la celebrările de vineri, s-a raportat în mare parte că acest lucru se datorează faptului că fanii săi l-au ameninţat că vor boicota concertele sale.

O sursă a precizat că tenorul era totuşi hotărât să cânte în ciuda opoziţiei fanilor, dar s-a retras la sfatul echipei sale de securitate după ce a primit ameninţări cu moartea.

O sursă apropiată de Bocelli, un prieten al lui Trump, a declarat: “Andrea este foarte trist că va rata ocazia să cânte la un astfel de eveniment global, dar a fost sfătuit că pur şi simplu nu merită să-şi asume riscul”.

Holliday, în vârstă de 56 de ani, renumită pentru rolul Effie în musicalul Dreamgirls, a declarat iniţial că este determinată să cânte pentru Trump în ciuda faptului că a votat împotriva sa.

În plus, ea a denunţat ameninţările şi abuzurile la care este supusă, susţinând că este vorba de un atac asupra libertăţii de exprimare.

Totuşi, sâmbătă, ea a precizat că nu a realizat că participarea ei la gala de inaugurare va fi interpretată ca un suport pentru preşedintele ales.

Holliday, care a interpretat pentru Clintoni, George W. Bush şi tatăl său, precum şi pentru clanul Reagan, a publicat o declaraţie prin care a cerut scuze fanilor din comunitatea LGBT.

“Singura mea alegere este aceea de a fi alături de comunitatea LGBT şi să susţin în mod clar că nu voi cânta la niciun concert sau orice tip de festivităţi de inaugurare”, a susţinut ea.

Staruri precum Elton John sau Celine Dion au refuzat invitaţiile de a cânta la ceremonie. Doar câţiva artişti relativ necunoscuţi au confirmat participarea, inclusiv Jackie Evancho, care a câştigat concursul America are Talent, sau starul muzicii country Toby Keith, care este mai puţin cunoscut în afara Statelor Unite.

Un purtător de cuvânt pentru Bocelli a refuzat să comenteze.