Ameninţarea cu bombă la metrou s-a dovedit a fi falsă. Staţia Eroilor, redată traficului de călători

Staţie şi garnitură de metrou
Staţie şi garnitură de metrou (Epoch Times România)

UPDATE: Potrivit unui comunicat din partea Poliţiei Capitalei, alerta a fost falsă.

„Astăzi, în jurul orei 08:15, un bărbat a anunţat prin apel 112 că la staţia de metrou Eroilor se află un dispozitiv exploziv. La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 17 şi Brigăzii de Poliţie pentru Transport Public - Serviciul Metrou, care au evacuat staţia de metrou. În urma verificărilor, s-a stabilit că apelul este fals, iar bărbatul care a iniţiat a fost identificat ca o persoană de 55 de ani din judeţul Olt”, transmite Poliţia Capitalei citată de Adevarul.ro.

Staţia de metrou a fost redeschisă publicului călator.

* * *

În cursul dimineţii de vineri, la staţia de metrou Eroilor a fost dată alertă cu bombă. Potrivit primelor ştiri, o persoană a sunat la 112 anunţând că a plasat o bombă în staţia respectivă. Ulterior, echipaje ale poliţiei şi jandarmilor au sosit la faţa locului iar perimetrul este securizat, informează Digi24.

Trenurile nu mai opresc în această staţie, cu atât mai mult cu cât aceasta este tranzitată de două magistrale de metrou: Republica - Dristor 2 şi Anghel Saligny - Preciziei.

Ofiţerii serviciului pirotehnic se află în subteran şi încearcă să găsească eventualul material explozibil anunţat. Au fost aduşi şi câini special antrenaţi pentru depistarea materialelor explozibile. Toată lumea a fost evacuată, iar călătorii sunt îndrumaţi către staţiile de autobuz din zonă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne