Ambasadorul R. Moldova: Alegerea preşedintelui - un mesaj care demonstrează că suntem pe calea corectă în procesul de integrare europeană

Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, afirmă că alegerea ca preşedinte a lui Nicolae Timofti reprezintă un mesaj care demonstrează că ţara sa este pe calea corectă în procesul integrării europene.

"Finalizarea edificării structurilor statale prin alegerea preşedintelui crează premisele cele mai favorabile pentru a veni cu un mesaj consolidat şi unul consistent vizavi de integrarea noastră în UE. Prin finalizarea acestui proces, am reuşit să consolidăm un mesaj pe care l-am avut şi anterior, dar acum el devine unul şi mai concludent. Alegerea preşedintelui este un mesaj care ne demonstrează să suntem pe calea corectă în procesul de ireversibilitate a integrării europene", a declarat vineri, pentru AGERPRES, ambasadorul R. Moldova la Bucureşti.

El a precizat că politica externă a ţării sale este stabilită prin programul Alianţei pentru Integrare Europeană, pe care noul preşedinte şi-l asumă. Potrivit lui Reniţă, Republica Moldova va continua să aibă aceleaşi relaţii bune cu partenerii tradiţionali, punctând că nu vor fi modificări în politica externă, ci se va continua cu aceleaşi priorităţi şi abordări.

Ambasadorul a evidenţiat faptul că şi în intervenţia sa, după ce a fost ales preşedinte, Timofti a confirmat că UE este "obiectivul suprem" al Republicii Moldova.

"Mult mai important este că am reuşit să alegem preşedintele şi să purcedem cu un mesaj mai consolidat pe calea integrării europene, în care României îi revine un loc extrem de important prin asistenţa, prin experienţa, prin expertiza pe care le are. România rămâne o ţară extrem de importantă şi constantă în acordarea asistenţei necesare pentru integrarea Republicii Moldova în UE", a mai spus Reniţă.

Nicolae Timofti a fost ales vineri cu votul a 62 de deputaţi din Parlamentul de la Chişinău în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Fiind cel de-al patrulea preşedinte al Republicii Moldova, Timofti a fost ales după o criză politică de aproape trei ani, timp în care deputaţii de la Chişinău nu au reuşit să aleagă un şef al statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne