Monica Macovei: Alegerea preşedintelui R.Moldova era un moment aşteptat de toţi politicienii europeni

Europarlamentarul democrat-liberal, Monica Macovei.
Europarlamentarul democrat-liberal, Monica Macovei. (DIETER NAGL / AFP / Getty Images)

Europarlamentarul Monica Macovei, preşedintele delegaţiei Parlamentului European la Comitetul de Cooperare Parlamentară UE – Republica Moldova, salută alegerea lui Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte moldovean, spunând că acest moment a fost aşteptat de toţi politicienii europeni.

"Republica Moldova este prima dintre ţările din Parteneriatul estic care negociază începerea procesului de aderare la Uniunea Europeană care şi-a îndeplinit condiţiile cerute de UE şi, de aceea, este dată mereu ca exemplu", a scris europarlamentarul pe blog.

"Republica Moldova trebuie să continue măsurile de reformă - în politică, administraţie, justiţie etc - şi, mai important, să le pună în practică", a adăugat ea.

Macovei a dat asigurări că are încredere că AIE şi partenerii săi vor adopta în continuare măsurile cerute pentru ca Republica Moldova să adere la UE. "Pentru asta are toată susţinerea noastră", a conchis ea.

Nicolae Timofti a fost ales vineri preşedinte al Republicii Moldova, după doi ani şi jumătate de dispute politice, timp în care ţara vecină nu a avut un preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe