Ambasadorul Olandei la Bucureşti nu comentează tergiversarea acreditării sale, din respect pentru şeful statului

Ambasadorul agreat al Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, nu poate comenta referitor la tergiversarea acreditării sale de către preşedintele României, Traian Băsescu, a precizat Ambasada Olandei.

”Ambasada Regatului Ţărilor de Jos confirmă faptul că ambasadorul Matthijs van Bonzel nu şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu”, se arată în răspunsul ambasadei, care subliniază că invitaţia de înmânare a scrisorilor de acreditare este ”prerogativa” preşedintelui.

”Din respect pentru şeful statului, ambasadorul nu poate şi nu va comenta” asupra acestui subiect, precizează Ambasada Olandei.

Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie din Olanda, a cerut luni viceministrului de externe, Ben Knapen, explicaţii pentru tergiversarea acreditării ambasadorului agreat la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, relatează Radio Netherlands.

Problema ar fi fost ridicată şi de preşedintele Camerei de Cormerţ Româno-Olandeze în cadrul unor discuţii cu politicieni olandezi.

Surse diplomatice susţin că situaţia neobişnuită are legătură cu refuzul Olandei de a-şi da acordul pentru aderarea România la Spaţiul Schengen.

Radio Netherlands notează că ambasadorul agreat la Bucureşti, Matthijs van Bonzel, aşteaptă de câteva luni să prezinte documentele de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, dar acesta nu şi-a făcut timp să îl primească pe diplomatul olandez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne