Ambasada SUA la Chişinău apreciază decizia autorităţilor RM de expulzare a diplomaţilor ruşi

Fiind solidară cu partenerii săi europeni, R. Moldova a arătat cât de îngrijorată este de campania globală a Rusiei de subminare a păcii şi stabilităţii internaţionale, consideră Ambasada SUA la Chişinău.
Ambasada SUA la Chişinău
Ambasada SUA la Chişinău (facebook.com/ambasada sua)

Autorităţile moldovene au declarat trei diplomaţi ruşi persoane indezirabile, premierul Pavel Filip menţionând că Republica Moldova este obligată să fie solidară cu UE cu care are încheiat un Acord de Asociere.

Ambasada SUA în Moldova a salutat decizia Guvernului R. Moldova de a acţiona în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii şi cu aliaţii şi vecinii săi în responsabilizarea Rusiei pentru acţiunile ei în cazul Skripal.

”Fiind solidară cu partenerii săi europeni şi internaţionali, Republica Moldova a arătat cât de îngrijorată este comunitatea internaţională de campania globală a Rusiei de subminare a păcii şi stabilităţii internaţionale, de ameninţare a suveranităţii şi securităţii ţărilor din întreaga lume şi de destabilizare şi discreditare a instituţiilor occidentale”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei americane la Chişinău.

Potrivit declaraţiei, tentativa Rusiei din 4 martie de a asasina un cetăţean britanic şi pe fiica acestuia a pus nenumărate vieţi nevinovate în pericol şi s-a soldat cu leziuni grave pentru trei persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, acţiunea Rusiei reprezentând o încălcare abuzivă a Convenţiei privind armele chimice şi a dreptului internaţional.

Menţionăm că reacţionând la expulzarea diplomaţilor săi, ambasada Rusiei la Chişinău a declarat că este un „act nejustificat şi neprietenos” şi că răspunsul Moscovei „nu se va lăsa aşteptat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe