Ambasada SUA din Podgorica, ţinta unui atac cu grenadă. Atacatorul se sinucide

Poliţia păzeşte zona din jurul ambasadei SUA din capitala muntenegreană Podgorica, 22 februarie 2018.
Poliţia păzeşte zona din jurul ambasadei SUA din capitala muntenegreană Podgorica, 22 februarie 2018. (Captură Imagine)

Un bărbat necunoscut a aruncat o grenadă de mână asupra clădirii ambasadei SUA din capitala muntenegreană Podgorica înainte să se arunce în aer, a declarat guvernul Muntenegrului.

Atacul a avut loc joi în jurul orei locale 0:30 (1:30 ora României).

“O persoană necunoscută s-a sinucis cu un dispozitiv explozibil”, a scris guvernul muntenegrean pe contul oficial de Twitter, într-un mesaj în limba engleză. “Cu puţin timp înainte de acel act, persoana respectivă a aruncat un dispozitiv explozibil în complexul ambasadei SUA”.

Guvernul a precizat că dispozitivul aruncat asupra ambasadei a fost “cel mai probabil” o grenadă de mână, adăugând că a fost lansată o investigaţie asupra incidentului.

Portalul www.portalanalitika.me a susţinut că cetăţenii din zonă au auzit două explozii.

Heather Nauert, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, a afirmat pe Twitter că a existat o “explozie mică” lângă clădirea ambasadei SUA, în jurul miezului nopţii.

Potrivit unor rapoarte media, niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit.

Ea a mai susţinut că ambasada SUA “lucrează îndeaproape cu poliţia pentru a identifica atacatorul (sau atacatorii)”.

Mass media a precizat că străzile din jurul ambasadei au fost blocate şi că nu au fost pagube vizibile.

Poliţia a declarat că nu cunoaşte pe moment motivele atacatorului sinucigaş.

Ambasada SUA a anulat toate serviciile în ziua de joi şi a avertizat cetăţenii americani să stea departe de ambasadă până la noi dispoziţii.

De asemenea, ambasada a cerut cetăţenilor americani să evite mulţimile mari de oameni în capitală şi să monitorizeze presa locală pentru a fi la curent cu actualizarea situaţiei.

Muntenegru, cea mai mică dintre fostele republici iugoslave, a devenit în mai 2017 cea de-a 29-a ţară care a aderat la alianţa militară vestică NATO, o eveniment căruia i s-au opus cetăţenii pro-ruşi din această ţară, cât şi din alte zone ale Balcanilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe