Alte nouă victime ale incendiului din Colectiv au încetat din viaţă. Bilanţul morţilor se ridică la 41

La opt zile de la incendiul ce a îndoliat ţara, alte nouă persoane au trecut în nefiinţă.
Comemorare a victimelor incendiului izbucnit la Clubul Colectiv din Bucureşti.
Comemorare a victimelor incendiului izbucnit la Clubul Colectiv din Bucureşti. (Epoch Times România)

UPDATE. Numărul celor decedaţi în tragedia din clubul Colectiv a ajuns, sâmbătă seara, la 41, după ce alţi doi răniţi au încetat din viaţă la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Bagdasar-Arseni.

În cursul zilei de sâmbătă nouă persoane şi-au pierdut viaţa, şapte în spitalele din Bucureşti şi două după ce au fost transferate în Olanda.

* * *

UPDATE. Încă un pacient internat la Spitalul de Arsi din Caputală a murit astăzi. Astfel, bilanţul morţior se ridică la 39 de persoane.

* * *

UPDATE. Şase răniţi în incendiul de la Colectiv, cinci români şi un italian, au murit sâmbătă, patru dintre ei în Bucureşti şi alţi doi în Olanda, bilanţul morţilor ridicându-se astfel la 38.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunţat că, în prezent, mai sunt internate în spitale 107 persoane, dintre care 48 în stare gravă şi critică.

* * *

Alte două persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv au încetat din viaţă în această dimineaţă. Bilanţul tragediei se ridică astfel la 34 de morţi.

Cele două persoane se aflau internate la Spitalul de Arşi, aflându-se în stare foarte gravă, cu arsuri pe o suprafaţă foarte mare a corpului. Arsurile căilor respiratorii au agravat starea de sănătate a victimelor. Potrivit unor surse citate de Agerpres, unul dintre pacienţi a decedat la ora 3,50, iar celălalt la 7,35.

Conform Realitatea.net, una din cele două persoane care a încetat din viaţa este Ionuţ Popescu. Tânărul, în vârstă de 30 de ani era de şapte zile în comă indusă. În incendiul din Colectiv a pierit, în noaptea tragediei, şi iubita lui Ionuţ, Monica, o fată în vârstă de doar 27 de ani.

Reamintim că în urma incendiului de la Colectiv peste 160 de persoane au ajuns la spital, din care 90 în stare critică şi foarte gravă. Vineri, în urma unei scrisori prin care un grup de reprezentanţi ai societăţii civile le cereau ministrului Sănătăţii şi lui Raed Arafat să solicite urgent sprijin internaţional pentru victimele care au supravieţuit tragediei de la Colectiv, 17 persoane au fost transferate la spitale din străinătate. Mai multe informaţii puteţi accesa aici.

Între timp, la Colectiv oamenii continuă să aprindă zilnic lumânări iar în Capitală şi alte oraşe ale ţării au loc proteste împotriva Sistemului care a permis producerea tragediei soldate, începând din această dimineaţă, cu 34 de morţi.