Alma Deutscher, fetiţa prodigioasă sau ‘Little Mozart’ care şi-a compus prima operă la vârsta de 7 ani [video]

Alma Elizabeth Deutscher
Alma Elizabeth Deutscher (captură video YouTube)

Alma Elizabeth Deutscher este o compozitoare, pianistă, violonistă şi nu în ultimul rând o fetiţă prodigioasă britanică în vârstă de 13 ani. La vârsta de şase ani a compus prima sonată pentru pian, iar la vârsta de şapte ani prima sa operă "The Sweeper of Dreams". La nouă ani, a scris un concert pentru violoncel şi orchestră, care a fost interpretat în premieră în 2015. La vârsta de zece ani a terminat prima operă de „lung metraj” „Cinderella” (Cenuşăreasa), prezentată la Viena în 2016.

Pentru toate acestea, într-un interviu, au definit-o ca fiind ‘Little Mozart’ deşi ea a clarificat rapid că nu a existat decât un singur Mozart şi că preferă să fie Alma decât un al doilea Mozart.

Alma s-a născut în 2005. Este fiica unei profesoare de literatură Janie Deutscher née Steen şi a lingvistului israelian Guy Deutscher. Ambii muzicieni amatori. A început să cânte la pian când avea doar doi ani, iar la vioară la vârsta de trei ani. Era capabilă să cânte înainte de a vorbi, au povestit părinţii săi într-un interviu pentru Daily Mail.

„Alma este un adult atunci când vine vorba despre muzică şi o fetiţă normală în alte aspecte.”

Imaginaţia este punctul ei forte şi este posibil ca de aici să vină toate acele melodii care, ea însăşi recunoaşte, îi apar în cap deja scrise. Nu ştie de unde provin, dar recunoaşte că cel mai complex lucru este să le transforme într-o operă.

„Când încerc să compun o melodie, nu reuşesc niciodată. De obicei, îmi vin atunci când mă odihnesc sau când stau la pian improvizând, sau când sar coarda sau chiar şi atunci când încerc să fac altceva. Când cineva vorbeşte cu mine sau încerc să fac ceva aud această melodie frumoasă”, a declarat Alma într-un interviu.

Artista a susţinut mai multe recitaluri şi spectacole în mai multe ţări din Europa, America şi Asia. Alma continuă să creeze, să compună şi să-şi pregătească viitoarele concerte.

Mai multe informaţii: How 12-year-old Alma Deutscher became the world's 'little Mozart';

'I'm not a little Mozart. I'm a little Alma': British child prodigy, 11, wrote her first piano sonata at six, a violin concerto at 9, and will take her second opera to Vienna

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură