Alina Gorghiu: Guvernul dă cu o mână şi ia cu două! Sau trânta PSD-ALDE cu cel care câştigă mai bine în România

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD a început să implementeze adevăratul program de guvernare, care presupune şi creşterea de taxe, a acuzat sâmbătă, pe contul său de Facebook, fosta şefă a PNL Alina Gorghiu.

"Aşa, ca de sâmbătă dimineaţa. Guvernul care dă cu o mână şi ia cu două! Sau trânta PSD-ALDE cu cel care câştigă mai bine în România. Ce mai contează pentru PSD că toate ţările din Europa au plafonare?! E firesc şi de bun-simţ ca atunci când beneficiul e limitat, nu poate contribuţia să fie nelimitată... aşa zic specialiştii", a declarat Alina Gorghiu.

Potrivit fostei şefe PNL, Guvernul PSD din 2015 a introdus plafonarea bazei de aplicare a contribuţiilor sociale la un nivel de cinci ori salariul mediu brut cu aplicabilitate începând cu 1 ianuarie 2017. Aceasta va fi prevederea cu cea mai scurtă perioadă de viaţă (până în 2 săptămâni).

La momentul respectiv, în nota de fundamentare Guvernul a motivat astfel:

"La art. 208 alin. (1) al Titlului VIII - Asigurările sociale de sănătate din Legea nr. 95/2006 ....introducerea plafonului bazei de calcul a contribuţiei la un nivel maxim reprezentând valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut, permit aşezarea justă a sarcinilor fiscale care trebuie să reflecte însuşi principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii, prin impunerea unui tratament identic pentru situaţii identice."

În nota de fundamentare care prevede eliminarea plafonului e motivat astfel:

"eliminarea inechităţilor privind plata contribuţiilor în procente egale, pentru toţi salariaţii din România, prin renunţarea la actualele plafoane privind contribuţiile de asigurări sociale şi contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, astfel încât toţi cetăţenii să aibă oportunităţi egale în societate".

Concluzia e simplă, în opinia fostei şefe a liberalilor: "PSD a început să implementeze adevăratul program de guvernare, care presupune şi creşterea de taxe. O fi doar începutul?! Aş! Sunt curioasă cum or să motiveze atunci când vor introduce cota progresivă".