Alianţa România Curată îi cere Ioanei Petrescu studiile reducerii CAS

Ioana Petrescu, Ministrul Finanţelor Publice
Ioana Petrescu, Ministrul Finanţelor Publice (Epoch Times România)

Alianţa România Curată/Societatea Academică din România i-a solicitat ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, prezentarea studiilor de fundamentare ale legii care prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, informând că, în cazul în care aceste studii sunt clasificate, aşa cum a declarat Petrescu, "România Curată/Societatea Academică din România" va ataca în instanţă decizia de clasificare.

Solicitarea mişcării civice a fost formulată la câteva zile după ce din înregistrarea discuţiilor purtate de preşedintele Băsescu cu premierul Ponta şi Ioana Petrescu a rezultat că Petrescu nu a putut să producă nici măcar o foaie A4 cu propuneri de măsuri pentru compensarea deficitului bugetar aferent reducerii CAS.

Ulterior difuzării înregistrărilor discuţiei de la Cotroceni, Petrescu şi- a justiticat incapacitatea de a îi remite lui Băsescu celebra foaie A4 prin faptul că studiile despre reducerea CAS "nu sunt publice": “Nu i-am dat studiile. Nu sunt publice. Însă, FMI le-a avut înainte cu o lună” a declarat Ioana Petrescu la Antena 3.

Redăm scrisoarea trimisă de "România Curată" ministrului Ioana Petrescu.

"Stimată Doamnă Ministru,

Prin prezenta, formulăm o cerere în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Vă rugăm să ne transmiteţi studiile de fundamentare privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale a căror existenţă aţi admis-o în mai multe declaraţii publice. Vă reamintim că în conformitate cu Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată în 2010 şi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 215 din 6 aprilie 2010, art 6, alineatele 3 şi 4, legea trebuia să aibă un studiu de impact ataşat notei de fundamentare.

În cazul în care s-a decis ca acest studiu nu poate fi făcut public, circumstanţă la care aţi făcut aluzie în declaraţiile dvs, vă rugăm să ne comunicaţi data şedinţei în care s-a decis clasificarea acestor documente, tipul clasificării şi numărul procesului verbal. Vom ataca în instanţă decizia de clasificare, conform legii 544.

Vă rugăm ca informaţiile solicitate să ne fie furnizate în format electronic, la următoarea adresă de e-mail: office@sar.org.ro. În cazul în care furnizarea acestor informaţii implică acoperirea unor costuri de către solicitant, vă rugăm să ne anunţaţi în avans.

Vă mulţumim pentru solicitudine.

Simona Popescu
Coordonator proiect Alianţa pentru o Românie Curată/ Societatea Academică din România"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne