Alexandru Nazare: Relu Fenechiu ar trebui să plece din fruntea ministerului Transporturilor

Epoch Times România
16.01.2013

Alexandru Nazare i-a cerut mierucuri demisia ministrului Transporturilor, având în vedere greva din cursul acestei zile a celor de la CFR, precizând astfel că Guvernul ştia de acţiunea acestora, dar cu toate astea nu a luat nicio măsură şi că probabil ,,este o reglare de conturi" în minister.

,,Am asistat la o grevă spontană a celor de la CFR Călători şi CFR Infrastructură, consecinţele acestei greve şi mai ales rezultatul ei sunt clar datorate guvernului Ponta I şi II (...). Foarte probabil este să asistăm la o situaţie în care se reglează conturi în Ministerul Transporturilor, între ministru probabil şi managerii de la companiile din sistemul feroviar pentru că ministerul este cel care administrează banii, ministerul este acela care plăteşte subvenţia către CFR Călători şi mai departe CFR Călători plăteşte salariile şi plăteşte taxa de utilizare a infrastructurii către CFR Infrastructură", a spus el în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul ministru al Transporturilor a precizat că acei mii de români care au stat azi în frig din cauza grevei trebuie să ştie că primul-ministru a tolerat această situaţie şi că acesta este modul prin care îşi onorează promisiunile faţă de oameni. ,,Acei mii de oameni, acei mii de români care au stat azi şi au îngheţat în gări şi în trenuri ce trebuie să ştie? Trebuie să ştie că atât premierul, dar mai ales ministrul Transporturilor ştiau de această grevă şi cu o nonşalanţă de necrezut au recunoscut în şedinţa de guvern de astăzi că ştiau că se va întâmpla o grevă. Deci toţi românii care au stat azi în frig trebuie să ştie că premierul a tolerat această situaţie şi acesta este modul în care îşi onorează promisiunile faţă de români", a comentat democrat-liberalul.

Fiind întrebat dacă cere demisia ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, democrat-liberalul a declarat că dacă se întâmplă şi alte lucruri, cum ar fi controlul tuturor plăţilor în toate companiile de stat şi în cele care au manageri privaţi, atunci ministru ,,trebuie să plece acasă". ,,Pe lângă situaţia de astăzi care este foarte gravă se întâmplă şi alte lucruri la care trebuie să fim foarte atenţi. Dacă se întâmplă şi alte lucruri despre care noi ştim, spre exemplu controlul tuturor plăţilor în toate companiile de stat şi în cele care au manageri privaţi atunci bine înţeles toate aceste motive sunt clare şi este clar că ministrul Fenechiu şi în general miniştrii guvernului Ponta trebuie să plece acasă", a fost răspunsul lui.

Întrebat în continuare ,,dacă cere sau nu demisia ministrului", el a răspuns: ,,da, bineînţeles". ,,Da, bineînţeles, dar am spus că sunt şi alte lucruri foarte grave care s-ar putea să se întâmple şi atrag atenţia asupra acestor lucuri pentru că sunt complet împotriva şi a spiritului şi a conţinutului angajamentelor noastre faţă de FMI, CE şi BM", a conchis Alexandru Nazare.

Şi deputatul Florin Popescu i-a cerut printr-un comunicat demisia lui Relu Fenechiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor